Vijf maanden geleden besloot directeur Rick Terpstra in zee te gaan met Renge Veltman, adviseur Organisatieontwikkeling bij Prisma Advies Groep. Die samenwerking bevalt zo goed dat het contract inmiddels met een half jaar verlengd is. Rick: “Het is fijn om met Renge over strategische zaken te sparren en een gesprek op niveau te kunnen voeren. Ik vind zijn advies en feedback altijd nuttig. Verder is het gewoon een fijne vent. Kundig, enthousiast en prettig in de omgang”.

Van magazijnhulp tot directeur

In 2019 nam Rick het bedrijf Van der Werf Mechanisatie over van de oprichter. Het was een lang gekoesterde wens van hem waar hij jarenlang naartoe heeft gewerkt.

“In 1991 startte ik als magazijnmedewerker en in de loop der jaren groeide ik steeds verder door. De oprichter en vorige eigenaar zag me als zijn rechterhand en in 2001 werd ik vestigingsleider van een tweede, nieuwe vestiging in Middenmeer. Ik deed het werk met veel plezier, maar door het gebrek aan doorgroeimogelijkheden ben ik in 2006 overgestapt naar een ander bedrijf. In 2012 kreeg ik de kans om partner bij Van der Werf Mechanisatie te worden en het bedrijf op termijn over te nemen. Die heb ik met beide handen aangegrepen.

Een aantal jaar heb ik samen met de oprichter het bedrijf gerund en sinds drie jaar heb ik het helemaal overgenomen. Dat bevalt me prima. Toch merk ik dat ik soms behoefte heb aan iemand die met me meedenkt over de toekomst van het bedrijf. Het afgelopen jaar liep ik tegen wat dingen aan waar ik graag eens over van gedachten wilde wisselen met een expert. De Prismagroep heeft destijds ook het overnametraject begeleid, en zo kwam ik bij Renge terecht.

Strategisch advies

Van der Werf Mechanisatie heeft twee vestigingen en er is enig cultuurverschil tussen beide. Ik wil de teams zo goed mogelijk op een lijn krijgen en daar heeft Renge een grote rol in. Hij kan goed observeren, doorziet snel waar de schoen wringt en draagt verbeterpunten aan. Een ander punt is dat ik de bedrijfspanden op dit moment nog huur van de vorige eigenaar. Ik vraag me af wat op de lange termijn verstandig is. Ook hier heeft Renge goede ideeën over. Bovendien zit er in het team van de Prisma Advies Groep ook een financieel expert waar we een beroep op kunnen doen. Heel praktisch!

Een derde concrete vraag gaat over een wijziging in ons merkenpakket. Wij hebben geen invloed op beslissingen van fabrikanten, maar we willen onze klanten natuurlijk wel graag exclusieve merken blijven bieden. Hoe kunnen we daar het beste mee omgaan?

Praktisch en concreet

De samenwerking met Renge loopt prima. Hij komt elke week langs om de lopende zaken te bespreken en we hebben hem ook bij het teamoverleg betrokken. Inmiddels kent hij alle medewerkers en hij kan met iedereen opschieten. Hij heeft goed zicht op de onderlinge verhoudingen en adviseert me hoe ik meer uit het team kan halen. Ook begeleidt hij een van de medewerkers die net een nieuwe functie heeft gekregen. Een ander voorbeeld is de boekhouding. Die hadden we eerder uitbesteed, maar dat liep niet goed zodat we het weer naar ons hebben toegetrokken. Dat betekende dat het administratieve team moest worden uitgebreid. Renge heeft een grote rol gespeeld in de sollicitatieprocedure en we zijn heel blij met onze nieuwe medewerkster.

In de verlenging

Tot nu toe heeft de samenwerking me zeker gebracht wat ik ervan verwacht had. We hebben al veel bereikt en daar ben ik heel blij mee. Toch is er is nog volop werk aan de winkel. Daarom heb ik het traject met Renge met een half jaar verlengd.

De komende tijd gaan we gesprekken voeren met de oude eigenaar om te kijken wat de mogelijkheden zijn om het vastgoed over te nemen. Verder blijven we werken aan de cultuurverschillen, het stroomlijnen van de processen en het verbeteren van de onderlinge samenwerking.

Tenslotte heeft Renge me er ook bewust van gemaakt dat ik nog te veel in de uitvoering zit. Dat heeft hij goed gezien! Hij helpt me nu om meer taken te delegeren, zodat ik vooral kan doen waar ik goed in ben: me op de klanten concentreren! Al met al ben ik heel blij dat Renge nog een half jaar bij ons blijft. Samen gaan we zeker nog een paar mooie stappen vooruit zetten!”

Wil je weten wat de Prisma Advies Groep ook voor jou kan betekenen, neem dan contact op met Renge Veltman via 06-17234 993 of R.Veltman@prisma-advies.nl.

En als je interesse hebt in de producten van Van der Werf kun je contact opnemen met 0228-564140 of kijk op www.vanderwerfbv.nl