De vestiging van de Rabobank aan de Molenweg in Enkhuizen wordt volgens de planning tussen 1 juli en 1 september 2014. Dit laat directievoorzitter Peter Mens van de Rabobank Westfriesland-Oost weten aan het Noord-Hollands Dagblad. De geldautomaat en de afstortmogelijkheid voor ondernemers blijven wel bestaan.

De sluiting van de Rabobank in Enkhuizen volgt volgens Mens op het feit dat steeds meer klanten via internet hun bankzaken regelen. Eerder deze week werd al bekend dat de Rabobanken in West-Friesland gaan reorganiseren. De bankzaken van de vestiging in Enkhuizen worden ondergebracht in Bovenkarspel, waar het bestaande kantoor wordt gerenoveerd. Peter Mens noemt dit een goed alternatief voor de klanten. ‘De afstand tussen ons kantoor in Bovenkarspel en Enkhuizen is hemelsbreed slechts twee kilometer.’

De sluiting roept bij ouderenbond Anbo en de Ondernemersfederatie Enkhuizen weerzin op. De Rabobank gaat nog met deze twee in gesprek om uit te leggen wat de bank voor haar klanten kan betekenen als het kantoor aan de Molenweg er niet meer is. ‘Vijfnegentig procent van alle bankzaken kunnen mensen ook telefonisch stellen. En wij kunnen die ook telefonisch afhandelen,’ aldus Mens in het Noord-Hollands Dagblad. Daarnaast biedt de Rabobank Enkhuizers in het eerste kwartaal van 2014 de mogelijkheid om een cursus internetbankieren te volgen.

Gerelateerde artikelen:
Actie voor behoud Rabobank Enkhuizen
Rabobank sluit vestigingen in West-Friesland