WERVERSHOOF – Rabobank West-Friesland presenteert tijdens het OVW Café van 21 januari in Café Restaurant ’t Fortuin in Wervershoof. Alix Konijn, accountmanager Grootzakelijk, praat u bij: ‘Financieren verandert, de oplossing verandert mee’. Ook niet-leden zijn van harte welkom.

De Nederlandse economie trekt aan en het midden- en kleinbedrijf profiteert daarvan. Steeds meer ondernemers zoeken een lening om te kunnen investeren. Naast bancaire oplossingen zijn er tegenwoordig veel andere financieringsmogelijkheden. Van crowdfunding tot private investeerders. Hoe vindt u daar als ondernemer de weg?

Bank blijft vertrouwd adres
Mkb-ondernemers die op zoek gaan naar een zakelijke lening, zullen merken dat op het gebied van kapitaalverstrekking de afgelopen jaren veel is veranderd. Het vertrouwde adres voor veel ondernemers is en blijft de bank. Nederlandse banken hebben 140 miljard euro aan krediet uitstaan bij het mkb, met de Rabobank als grootste kredietverstrekker.

Veel nieuwe financieringsvormen
Naast bekende vormen als crowdfunding, zijn er nog vele andere mogelijkheden voor het aantrekken van vreemd vermogen. Zoals via kredietunies, private investeerders, participatiemaatschappijen, MKB-obligaties, regionale ontwikkelingsmaatschappijen en stimuleringsregelingen van lokale, regionale, nationale en Europese overheden. Dat biedt dus volop kansen voor ondernemers die op zoek zijn naar de broodnodige investeringsruimte.

Meer weten over de mogelijkheden van het nieuwe financieren?
Kom naar het OVW Café op 21 januari vanaf 18.00 uur in ’t Fortuin aan de Dorpsstraat 190 te Wervershoof. Bent u geen lid van de ondernemersvereniging, maar wel geïnteresseerd in de OVW of het onderwerp van de presentatie? Kom vrijblijvend kennismaken. Naast de presentatie is er volop ruimte voor vrij netwerken en kunt u genieten van het buffet. Kijk voor meer informatie eens op www.ovw.nl