WERVERSHOOF – Donderdag 20 februari hield Ondernemersvereniging Wervershoof (OVW) wederom een ondernemerscafé (OVW Café).  Elke tweede donderdag van de maand komen de ondernemers uit Wervershoof bijeen in Café Restaurant ’t  Fortuin. Het OVW Café van donderdag 20 februari stond in het teken van veiligheid.

Het OVW Café startte om vijf uur. Langzaam aan druppelden de eerste ondernemers binnen. Onder het genot van een kopje thee of koffie werd er flink bijgepraat, een gezellige opkomst en een leuke sfeer. Rond half zes nam voorzitter Frits Meester het woord. Hij verwelkomde de ondernemers en de gastsprekers.

Belang inbraakpreventie
Na Frits Meester nam gastspreker Rob Tuinstra van Jong Beveiliging het woord. Rob startte zijn presentatie met een spannende video over een 17-jarige jongen die thuis werd overvallen door inbrekers. Daarna presenteerde hij indrukwekkende beelden, gefilmd met een warmtecamera, van handige inbrekers die over hekken klimmen, over sloten de bedrijfsterreinen bereiken en via daken bij panden terecht komen. Rob ging verder in op het belang van de beveiliging van bedrijfspanden- en terreinen en vertelde wat Jong Beveiliging allemaal kan bieden om onder andere inbraak te voorkomen. Daarnaast vertelde hij de ondernemers over het belang van actieve surveillance en alarmopvolging na een melding van de alarminstallatie. Via professionele alarmopvolging hoeven ondernemers zichzelf en hun personeel niet bloot te stellen aan bepaalde risico’s bij een rake inbraak. Ook ging Rob in op brandveiligheid en attendeerde hij de ondernemers met name op het feit dat als een brandalarm niet goed onderhouden en gecontroleerd wordt, de verzekering wel eens niet kan uit betalen in het geval van brand.

Keurmerk Veilig Ondernemen
Na Rob Tuinstra gaf Onno Keuker van het MKB een presentatie over het ‘Keurmerk Veilig Ondernemen’. Hij liet voorbeelden zien van ondernemers die denken goede preventiemaatregelen te hebben, maar welke toch niet zo veilig blijken te zijn. Daarnaast vertelde hij over het ‘Keurmerk Veilig Ondernemen’ (KVO). ‘Het KVO verbetert op een gestructureerde manier de veiligheid van winkelgebieden en bedrijventerreinen. Hierbij staat de samenwerking tussen ondernemers, gemeente, politie en brandweer centraal. Door het KVO wordt de aanpak van criminaliteit en brandveiligheid voor de politie en brandweer een stuk effectiever.’

Inmiddels begonnen de buiken van de hongerige ondernemers te knorren en de presentaties waren ten einde. Tijd om aan te schuiven bij het heerlijke buffet en om nog even na te praten.