HOORN – Volgens hoogleraar marketing Cor Molenaar is de traditionele koopavond ten dode opgeschreven. Molenaar pleit er dan ook voor om de koopavond te verplaatsen naar de zaterdagavond. Al jaren blijven de klanten weg op de traditionele koopavond, stelt hij. ‘Maar op zaterdag ligt dat anders’, zegt Molenaar tegen De Telegraaf. Westfriese Zaken vroeg zich af hoe Ondernemers Stad Hoorn hierover denkt.

Teruglopende klandizie
Volgens Molenaar valt er op de zaterdagavond veel winst te behalen voor de ondernemers. Zo zijn de recessie en de vele internetaankopen belangrijke oorzaken voor de teruglopende klandizie op de huidige koopavonden. Op zaterdag moet er volgens hem dan ook gezellig kunnen worden gewinkeld, waarna het winkelend publiek vervolgens een restaurant, het theater of de bioscoop kan bezoeken.

Succesvol
Dat de koopavond op zaterdag een succes kan worden, bewijst het Brabantse Veghel. Daar is de traditionele koopavond op donderdag zeer succesvol vervangen voor de zaterdagavond. Ondernemers maken daar volgens Molenaar veel meer winst.

OSH
‘Dit nieuws is nog ontzettend vers’, vertelt Chris Holman, communicatiespecialist van OSH. ‘We zijn er zelf ook achter dat het tijdens de koopavonden rustig is in de stad. We hebben nog geen mening gevormd aangaande de eventuele verschuiving van de traditionele koopavond. We nemen dit dan ook mee naar de komende vergadering van half maart.’

Reageer
Als Westfriese Zaken zijn we benieuwd naar jouw mening. Moet de traditionele koopavond worden verplaatst naar de zaterdagavond? Of moet de koopavond misschien zelfs wel helemaal worden afgeschaft? Misschien heb je wel een ander goed idee… Laat het ons weten en reageer!