STEDE BROEC – Op dinsdag 28 januari biedt gemeente Stede Broec nogmaals een gratis overvaltraining aan voor ondernemers en hun personeel. In december 2013 organiseerde de gemeente al een drietal trainingen, maar deze waren al snel vol. Het college besloot dan ook een extra training te organiseren.

Ondernemers en personeel zijn nog te vaak slachtoffer van overvallen. De financiële en emotionele schade hebben een enorme impact. De slachtoffers hebben vaak nog jarenlang psychische klachten.

Samen Veilig Ondernemen
De overvaltraining wordt in samenwerking met Samen Veilig Ondernemen georganiseerd. In drie uur tijd leren de deelnemers hoe zij het beste kunnen handelen tijdens een overal. Je leert onder andere een overval en de voorbereiding ervan te herkennen. Daarnaast worden er tips gegeven hoe je zelf een overval kunt voorkomen. De training is tevens geschikt voor slachtoffers van een overval. Er wordt informatie gegeven welke hulpinstanties er voor hen zijn en hoe te handelen na een overval.

Ondernemers kunnen zichzelf en hun personeel aanmelden voor de overvaltraining via de website: www.samenveiligondernemen.nl/trainingen. De trainingen beginnen om 19.00 en duren tot 22.00 uur en vinden plaats in het gemeentehuis van Stede Broec.