Als eerste onderneming in Westfriesland gaat Patisserie Pater uit Zwaagdijk Open Hiring® toepassen. Open Hiring staat voor een baan zonder sollicitatiegesprek, zodat iedereen gelijke kansen heeft op de arbeidsmarkt. Patisserie Pater gaat met het baanbrekende concept aan de slag in een nieuwe koekjesbakkerij in Zwaagdijk, waar het bedrijf binnenkort de bekende Davelaar-koeken gaat produceren.

Renee Pater van Amarant Bakkers, moederbedrijf Patisserie Pater straalt als je haar vraagt over Open Hiring. “Als je mensen die met moeite aan een baan komen een nieuw perspectief biedt, geven ze inzet en motivatie aan het bedrijf terug. Wat kan een werkgever zich nog meer wensen van zijn personeel? Bij Open Hiring is motivatie vanzelf ingebouwd” Renee kwam in aanraking met de nieuwe formule via WerkSaam. Directrice Marjolijn Dölle zag een jaar geleden hoe dit principe in New York succesvol was. Deze werkwijze van Greystone Bakery is met ondersteuning van de Start Foundation nu exact 12 maanden later gestart.

Vakmensen

Patisserie Pater wil het eerste jaar 80 procent van de vacatures via Open Hiring invullen. Renee: “We zijn een familiebedrijf dat midden in de maatschappij staat. Iedereen verdient een kans ongeacht een verkeerde achternaam, een te hoge leeftijd of een ontbrekend diploma”. De nieuwe medewerkers krijgen na enige tijd de kans om ook in andere delen van het moederbedrijf aan de slag te gaan. Zo maken zij ook weer plaats voor nieuwe mensen op de vacaturewachtlijst. “Wie weet kunnen wij deze nieuwe vakmensen ook aanbieden aan andere bedrijven in Westfriesland.”

Oproep ondernemers

“Wat een mooi initiatief van Pater, en wat een mooie primeur binnen de ondernemers van regio Westfriesland,” reageert wethouder Harry Nederpelt van de gemeente Medemblik enthousiast. “Ik hoop dat Open Hiring bijdraagt aan een nieuwe en succesvolle route op de arbeidsmarkt, en dat vele bedrijven in Westfriesland dit voorbeeld kunnen volgen.“ Die hoop heeft Renee ook. “Ik zie meer kansen dan beperkingen. Ik zou ondernemers in de regio willen vragen om ook hierover na te denken. Mochten zij vragen hebben, dan zijn ze hier altijd welkom.”

Interesse of vragen over Open Hiring? Neem contact op met Ljalja Andronova via L.andronova@regiotalent.nl of 06-23080528