Na het succes van vorig jaar organiseert de gemeente Hoorn wederom een ontbijt op de landelijke ‘Dag van de ondernemer’. Op vrijdag 16 november kunnen ondernemers uit de gemeente Hoorn bij Van der Valk ontbijten en op een laagdrempelige manier netwerken. Journaliste en investeerder Annemarie van Gaal inspireert met een lezing over ondernemerschap.

De eerste editie van 2017 trok 250 mensen uit het bedrijfsleven, van zzp’ers tot directeuren en grootaandeelhouders . De gemeente Hoorn wil met het ontbijt ondernemers met elkaar verbinden en het eigen beleid voor ondernemers verbeteren. Voor de vele ondernemers is het een ontbijt een ideale netwerkmogelijkheid. Onlangs trok een kleinere variant, voor ondernemers in de binnenstad, ook tientallen bezoekers. Samen gingen ze in gesprek over het aantrekkelijk houden en maken van de Hoornse binnenstad.

Veel ondernemers waren vorig jaar positief over het ontbijt en gaven aan behoefte te hebben aan een vervolg. Ook was er een voorkeur voor één spreker, met ruimte voor vragen. Dat is nu verwerkt in het programma. Wethouder Ben Tap van economische zaken opent het ontbijt met een welkomstwoord. Journaliste en investeerder Annemarie van Gaal houdt een lezing over ondernemerschap. Van Gaal schreef meerdere boeken en treedt regelmatig op in tv-programma’s. Tijdens het ondernemersontbijt vertelt ze over ondernemerschap in Westfriesland.

Aanmelden kan tot 9 november via www.hoorn.nl/ondernemersontbijt Neemt u ook een visitekaartje mee voor de badge?

Enquête MKB-beleid

Ook kunt u nu deelnemen aan een enquête naar het ondernemersbeleid in de gemeente Hoorn. MKB Nederland houdt om de twee jaar dit onderzoek. De verkiezing van “MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland” dient als een stimulans voor gemeenten om zich meer in te spannen voor ondernemers. Voor u dus! Heeft u goed contact met de gemeente Hoorn, of kan de gemeente meer betekenen voor ondernemers?

Wordt Hoorn de gemeente met het beste ondernemersklimaat? Laat weten wat u van ons beleid vindt en doe mee aan de enquête!

U kunt tot 9 november deelnemen via www.mkbvriendelijkstegemeente.nl/hoorn

Onder de ingestuurde enquêtes verloten we drie dinercheques á 50 euro te besteden bij een restaurant in Hoorn.

Programma

7.30 – 7.45 uur*
Ontvangst met koffie, thee en croissantje

7.50 uur
Welkom door wethouder Ben Tap

8.00 – 8.30 uur
Lezing Annemarie van Gaal

8.30 – 9.30 uur
Ontbijt en netwerken

*U krijgt een gratis uitrijkaart