REGIO – De stemming van ondernemers in de industrie is van april op mei wederom iets verbeterd. Het productenvertrouwen steeg van 0,4 naar 0,7. Het vertrouwen is sinds oktober 2012 aanzienlijk blijven toenemen. Inmiddels zijn de ondernemers in de industrie voorzichtig positief. Dit meldt het CBS.

De positieve stemming van de ondernemers is te danken aan het feit dat ze iets minder somber zijn over hun orderpositie en positiever oordelen over hun voorraden gereed product. De ondernemers waren echter wel minder positief over de verwachte productie in de komende drie maanden.

Eerder in mei maakte het CBS bekend dat de productie van de industrie in het eerste kwartaal van dit jaar is gegroeid. Dit kwam met name door de hogere buitenlandse afzet. Vooral de uitvoer van chemische en elektronische producten, en metaalproducten nam toe. Al een jaar lang neemt de bezettingsgraad van de industrie toe. Daarbij namen ook de investeringen in productiecapaciteit, zoals machines, installaties en computers, toe.