Kamperen was altijd al groen maar dat kan nu nóg groener, in de groenste tent van dit moment: de Karsten Opera Blueline. De Blueline is volledig samengesteld uit gerecyclede materialen. Dát is milieuvriendelijk!

Gerecyclede spijkerbroeken

Wist je dat er, alleen al in Europa, 640 miljoen spijkerbroeken per jaar worden weggegooid? Hartstikke zonde, want die kunnen gerust worden hergebruikt. In splinternieuw tentdoek bijvoorbeeld. Maar puur spijkerstof voldoet natuurlijk niet aan de eisen van een tentfabrikant. Gelukkig heeft TenCate, dé tentdoekleverancier van Nederland, het Tencate BlueCAMP-katoen ontwikkeld: een mix van gerecyclede spijkerbroeken én hoogwaardig katoen. Hiermee staan ze garant voor zowel kwaliteit als duurzaamheid, want door een deel van het katoen te vervangen voor gerecyclede jeans kan per tent maar liefst 50.000 liter water worden bespaard. En doordat de spijkerbroeken de stof een unieke blauwe kleur geven is ook het toevoegen van kleurstof overbodig. Daar krijg je “groen” katoen van!

Plastic flessen

Maar niet alleen het katoen is groen, ook het grondzeil en de ritsen zijn geselecteerd op de groene voetafdruk. Zo is het stevige grondzeil gemaakt van restmaterie dat vrijkomt bij de vervaardiging van bisonyl. Normaliter wordt dat weggegooid maar speciaal voor Karsten wordt dit nu bij elkaar gegooid en verwerkt tot een “recupasta”. Het resultaat is een net zo stevig maar duurzamer geproduceerd kuipzeil. En de ritsen? Die zijn gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Dus zelfs die zijn groen!

Restmateriaal

En het restmateriaal dat vrijkomt tijdens de productie van de Blueline? Dat wordt ook weer verzameld en verwerkt tot unieke accessoires, door Koda. In de tussentijd is Karsten druk bezig met de doorontwikkeling van de Blueline. Rolt er binnenkort een nieuw model uit het atelier? Of verzint de tentfabrikant een nieuwe bestemming voor oude tenten om de keten rond te maken? Wij houden ze in elk geval nauwlettend in de gaten.

NajaarsActie

Ook bewust kamperen? Zonder zorgen in zon, wind én regen? Profiteer nu van de Karsten NajaarsActie en ontvang tot maar liefst 15% korting op een nieuwe Karsten Tent. Lees meer op karstententen.nl.