REGIO – De activiteiten in de Nederlandse industrie blijven groeien, wel in een iets lager tempo dan in de voorgaande maand. Daarnaast nam ook de werkgelegenheid licht toe in deze sector, zo blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers.

Deze maand zakte de index, die de bedrijvigheid in de industrie weerspiegelt, van 53,7 naar 53,4. Waarbij een stand van 50 of meer wijst op groei, daaronder op krimp. Het groeitempo van april is het laagste niveau van de afgelopen negen maanden. Het afgelopen halfjaar groeide de productie van de Nederlandse fabrieken in het laagste tempo. Desondanks bleef de toename volgens de organisatie van inkopers, die bij bedrijven verantwoordelijk zijn voor de inkoop van grondstoffen, aanzienlijk.

Groei orders
Ook het aantal nieuwe orders groeit, in de kleinste mate, sinds juli vorig jaar positief, hoewel de bestellingen uit het buitenland wel sterker groeiden dan in maart. Ondanks deze positieve groei, blijven bedrijven wel voorzichtig en produceren vooral als zij orders ontvangen. In nieuwe voorraden wordt over het algemeen nog niet geïnvesteerd.