REGIO – Het merendeel van de MKB-bedrijven in Nederland komt ernstig in de problemen als internet er langer dan een dag uit zou liggen. 20 procent van de ondernemers geeft aan direct last te hebben, 10 procent redt het nog wel een uurtje zonder internet. Dit blijkt uit een onderzoek van websitebouwer iblox in samenwerking met BC.nl.

In het onderzoek werd de ondernemers gevraagd: Hoe lang kan jouw bedrijf zonder internet zonder in de problemen te komen? 27 procent van de ondernemers gaf een dagdeel aan als antwoord, 18 procent een dag en 16 procent een paar dagen. Slechts een enkele ondernemer gaf aan geen last te hebben van een internetstoring.

De afhankelijkheid van internet is dan ook voor ondernemers het grootste nadeel om in de cloud te werken. 93 procent van de ondernemers is bekend met het fenomeen, maar passen dit nog niet toe in hun bedrijf. 19 procent is wel van plan om op termijn gebruik te gaan maken van clouddiensten. Naast de afhankelijkheid van internet zijn ondernemers onzeker over de privacy en veiligheid van de bestanden als zij gebruik maken van clouddiensten. Maar de ondernemers zien ook een aantal voordelen aan het werken in de cloud. Plaats- en tijdonafhankelijk werken, flexibiliteit van apparatuur en online samenwerken zijn de top 3 voordelen die de ondernemer hierin ziet.