MEDEMBLIK – Voor ondernemers in de scheepsbouw die een gat in de markt zien, maar een gebrek hebben aan financiën, wordt op maandag 12 mei een workshop ‘Innoveren door financiering van innovatie’ georganiseerd. Arnold Monshouwer van de Kamer van Koophandel, geeft een onafhankelijk beeld van de diverse traditionele financiering bij een bank, het aantrekken van risicokapitaal, ‘friends, family and fools’ en crowdfunding.

Met praktijkvoorbeelden uit de nautische sector en de scheepsbouw, worden ondernemers uit de gemeente Medemblik geïnformeerd over de financieringsmogelijkheden. Uiteraard wordt ook gekeken welke financiering bij welk project past. Tijdens de workshop krijgen de ondernemers een concreet stappenplan met acties die de kans op succes vergroten. De workshop in de vorm van een lunchbijeenkomst, is een initiatief van de gemeente Medemblik, de Kamer van Koophandel en de klankbordgroep Nautiek Medemblik.

Tijdens de workshop wordt er inzicht gegeven in de mogelijkheden en onmogelijkheden van innovatie- en groeifinanciering en wordt er inzicht gegeven in wat past bij het bedrijf en het project. Daarnaast worden er concrete handreikingen gedaan voor acties die de kans op succesvolle financiering vergroten. 

Aanmelden
De workshop is voor ondernemers uit de nautische sector en scheepsbouw geheel kosteloos. Geïnteresseerden kunnen zich, onder vermelding van de naam en bedrijfsnaam en het aantal personen, aanmelden via Miranda.Laan@medemblik.nl. De lunchbijeenkomst vindt plaats op maandag 12 mei (12.00 tot 14.00 uur) in het gemeentehuis van Medemblik, Dick Ketlaan 20 te Wognum.