Ondanks dat het gebruik van internet enorm handig is, kent deze technologische ontwikkeling ook zijn negatieve kant. Afgelopen week kondigde het verzekeringsconcern Achmea aan dat het bedrijf 4000 banen schrapt. Volgens de Telegraaf is dit massaontslag zeker niet het laatste banenverlies als gevolg van internet.

Het massaontslag bij Achmea is volgens de Telegraaf de grootste banenreductie in Nederland dit jaar. Door gedwongen ontslag verdwijnen 3000 van de in totaal 17.000 banen. De reden van het massaontslag heeft ermee te maken dat klanten hun verzekeringspolis niet meer via een tussenpersoon of op een kantoor afsluiten. Tegenwoordig sluit men dergelijke polissen via internet af.

Volgens de Telegraaf zijn kenners het met elkaar eens dat het hier niet bij blijft. Vooral in de financiële sector zullen er nog veel klappen vallen. In deze sector is de werkgelegenheid in vijf jaar tijd al teruggelopen van 150.000 tot 100.000 arbeidsplaatsen. Naar verwachting kost het de financiële branche de komende vijf jaar nog eens 50.000 banen.