Al tien jaar zijn liefhebbers van pizza’s van een echte Italiaan aan het juiste adres bij de pizzeria’s op wielen van Pizzacos met standplaatsen in Wognum, De Goorn, Ursem en Middenbeemster. Ook rijden de foodtrucks naar particulieren en bedrijven die hun gasten op feesten en partijen vanaf 30 personen willen trakteren op Italiaanse delicatessen, bereid volgens traditionele familierecepten. Pizzacos wordt met passie gerund door Cosimo Malerba en zijn zoon Domenico. ‘Mijn vader is opgegroeid in Terlizzi, een plaats in de provincie Bari in het zuiden van Italië. Op zijn twintigste is hij naar Nederland gekomen. Hij heeft de liefde voor de Italiaanse keuken in alle toonaarden door zijn aderen stromen en heeft ook mij die met de paplepel ingegeven’, vertelt Domenico enthousiast. ‘In maart is het tien jaar geleden dat mijn vader voor de eerste keer de motor startte van onze eerste mobiele pizzeria in een schattig klein busje. Tegenwoordig bedienen we pizzaliefhebbers vanuit twee grotere bussen voorzien van moderne pizzaovens. Er is een derde aanhanger in aantocht.’ Zilver op het NK Pizza Bakken 2024 Pizzacos biedt keuze uit maar liefst 23 verschillende pizza’s. ‘Waar onze signatuur door wordt gekenmerkt? Net zoals voor de Italiaanse keuken in het algemeen geldt, vormen culinaire eenvoud en het gebruik van de beste en meest verse ingrediënten de basis van onze lekkernijen. Een pizza van Pizzacos is simpel en lekker. Met overheerlijk deeg voor de bodem als basisingrediënt dat we beleggen met vers gesneden groenten en kazen en vleeswaren die we inkopen bij zorgvuldig geselecteerde leveranciers’, glimlacht Domenico. Het is niet voor niets dat onder andere de pizza Margherita, Crudaiola en Carbonara beroemd zijn in heel Noord-Holland. Ook hebben de pizzabakkunsten van de familie Malerba indruk gemaakt op het NK Pizza Bakken 2024, dat in januari op de Horecava werd georganiseerd. ‘We zijn omzettend trots op het behalen van de tweede plaats met La Nonn Mariet, een pizza met een crème van tuinbonen, chicorei gebakken met Spaanse peper en knoflook, pecorino en olie van versgeperste olijven.’ Huisgemaakte Italiaanse delicatessen Wie zijn gasten op feestelijke gelegenheden een onvergetelijke smaakvolle belevenis wil bezorgen, vindt bij Pizzacos eindeloze cateringmogelijkheden. Ook op kermissen en festivals zijn Cosimo, Domenico en hun team graag geziene gezichten. ‘Alle feesten en partijen voor bedrijven en particulieren vanaf dertig personen kunnen we cateren. Met de combinatie van onze drie wagens kunnen we groepen tot 250 mensen in een paar uur tijd bedienen, afhankelijk van het evenement zijn grotere groepen ook mogelijk. Hiervoor bieden we twee arrangementen aan. Bij het pizza arrangement bakken we onbeperkt pizza’s en bij het uitgebreide arrangement starten we met voorgerechten zoals bruschetta’s, huisgemaakte lasagna en salade. Deze arrangemen ten zijn uit te breiden met desserts zoals Viennetta met vers fruit, roomijs met dessertsaus en vers fruit en huisgemaakte tiramisu, bereid volgens een eeuwenoud familierecept met koffie en Marsala.’ Wilt u meer informatie over de cateringmogelijkheden van Pizzacos? Kijk dan op de website www.pizzacos.nl/feesten, bel 06-13 99 98 55 of stuur een mail naar pizzacos@outlook.com