LUTJEBROEK – Nog een paar dagen en dan is het zover…Koningsdag! Dit jaar bezoekt de koninklijke familie de Noord-Hollandse plaatsen De Rijp en Amstelveen. Ondanks dat de koninklijke familie onze regio niet bezoekt, zit er toch een West-Fries tintje aan hun bezoek aan De Rijp. Lutjebroekers Frank en Karina Timmerman van Flowers Gallery verzorgen de bloemstukken die zaterdag langs de koninklijke route te zien zijn.

‘We hebben wel vaker aparte opdrachten in de wacht gesleept, maar dit is toch wel heel bijzonder’, vertelt Frank Timmerman. Het stel werd maanden geleden al gevraagd om de oranje bloemstukken te maken die langs de route in De Rijp te zien zullen zijn tijdens Koningsdag.

Hoogtepunt
‘Het hoogtepunt is toch wel dat wij de boot, waar het koninklijk paar zaterdag mee gaat varen, mogen voorzien van bloemen.’ Op dit moment werkt het stel keihard om de 15.000 bloemen te verwerken tot grote en kleine bloemstukken. De tulpen, lelies, gerbera’s en rozen zijn allemaal gesponsord door kwekers en verdwijnen in decoraties voor lantaarnpalen, bruggen en perken in De Rijp.