OPMEER – Tijdens de netwerkbijeenkomst georganiseerd door gemeente Opmeer en Lions Club Opmeer op 19 juni is er €1000,- opgehaald voor stichting Leergeld Westfriesland. De penningmeester van de Lions maakte vrijdag bekend dat de cheque binnenkort overhandig kan worden aan de stichting. ‘Een mooie opbrengst, boven verwachting’, aldus Gerard Bakker van Lions Club Opmeer

Eens in de twee jaar organiseert de gemeente Opmeer een netwerkbijeenkomst voor de ondernemers. Dit jaar werd de bijeenkomst gehouden bij schipper Kozijnen. Er waren onder andere presentaties van Sandra Smit (manager Westfriese Uitdaging) en Rob Thaams (Ondernemersvereniging Midden West-Friesland). Tijdens de bijeenkomst vertelde Stichting Leergeld Westfriesland de aanwezige ondernemers dat niet alle kinderen in West-Friesland dezelfde mogelijkheden hebben rondom onderwijs. Zo melden sommige kinderen zich ziek bij het verkeersexamen, omdat ze geen fiets hebben.

Het geld voor het goede doel werd opgehaald door de verkoop van twee vaatjes haring, geveild door Burgemeester Nijpels, die de rol van veilingmeester vervulde. De twee vaatjes brachten samen €420,- op. Daarnaast werden er broodjes warme beenham en haring verkocht. In totaal werd er €1000,- opgehaald, wat ten goede komt aan Stichting Leergeld Westfriesland. Het geld werd gebruikt voor kinderen woonachtig in de gemeente Opmeer.

 

Bron: Westfrieslandinbedrijf.nl