HOORN – Het is alweer twintig jaar geleden dat chefkok Frank Eggerding de deuren opende van Croissanterie La Marquise. Deze maand viert de Hoornse horecazaak dan ook haar jubileum. ‘Mijn beroep is kok,’ vertelt Frank aan de redactie van Westfriese Zaken. ‘Ik heb in Amsterdam de koksopleiding gevolgd. Eind jaren ’70 kwam ik naar Blokker. Ik heb toentertijd als chefkok bij de Nadorst en bij het bowlingcentrum Hoorn gewerkt. Het leek mij en een vriend op een gegeven moment toch leuker om een eigen restaurant te beginnen. Dit hebben wij toen gedaan en zijn gestart in Amsterdam. Toen het avontuur in Amsterdam teneinde kwam, opende ik mijn eigen cafetaria, met eigen producten, in Wervershoof. Deze zaak heb ik vier jaar lang gerund. Daarna ben ik La Marquise in Hoorn gestart, waar ik inmiddels al 20 jaar actief ben.’ Publiciteit genereren ‘In de loop der jaren heeft Frank een behoorlijke naam opgebouwd met La Marquise. Op een slimme manier wist hij publiciteit voor de zaak te generen, daarnaast vindt hij kwaliteit bieden van groot belang. ‘We doen jaarlijks mee aan de wedstrijd ‘Het Lekkerste Broodje van Nederland’. Inmiddels hebben wij zeven keer de finale bereikt en behoor je dus tot de beste 12 van ons land. Ook hebben wij bijvoorbeeld meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap pannenkoeken bakken, waarbij wij de beste van Noord-Holland zijn geworden. Door mee te doen aan dit soort wedstrijden genereer je publiciteit.’ Alle zeilen bijzetten en iets extra’s doen 20 jaar een horecagelegenheid runnen is een behoorlijke prestatie. Zeker de afgelopen jaren tijdens de economische crisis. Frank weet ook tijdens de crisis zijn weg te vinden. ‘We merken door de crisis dat het anders is. Je ziet dit om je heen, het is stiller in de stad. Ook hoor je verhalen van collega’s, die toch ook de crisis voelen. Je moet dan als ondernemer alle zeilen bijzetten en iets extra’s doen om te blijven bestaan. Dit doen wij onder andere door kwaliteit te blijven bieden. Daarnaast zijn we sinds een aantal jaar zijn we ook ’s avonds geopend en kan men tot acht uur pannenkoeken bij ons eten. Dit betekent dat we iets meer moeten werken, maar het is nodig om de omzet te behalen. Tot nu toe verloopt dit succesvol. Ik kijk in ieder geval uit naar de zomer, dan zijn de mensen weer vrolijker en meer op straat te zien. Ook hebben we dan weer aanloop van de toeristen.’ Als we de doorgewinterde kok vragen wat zijn ambities zijn, moet hij lachen. ‘Ik ben al bijna 65 jaar oud en ben zo langzamerhand aan het kijken voor een opvolger.’ Toch wordt het jubileum nog flink gevierd met diverse acties voor zijn klanten.