Sinds de oprichting van Installatiebureau Rutgers B.V. in 1924 heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot specialist op het gebied van ontwerp, realisatie en onderhoud van centrale verwarmingsinstallaties, luchtbehandelinginstallaties, airconditioning, zwembadtechniek, meet- en regeltechniek, warmwaterinstallaties, sanitaire installaties en nog veel meer. Westfriese Zaken kreeg een blik achter de schermen van dit bijzondere bedrijf.

We spraken directeur Hans Barten voor een nadere kennismaking. Hans: “Bij Installatiebureau Rutgers B.V. houden we ons bezig met installatie in de breedste zin van het woord. Van huis-tuin-en-keuken ketels bij particulieren tot grootschalige projecten en renovaties voor professionele organisaties. Wij zijn van alle markten thuis. Onze mensen zijn allemaal breed opgeleid en multifunctioneel inzetbaar. Bij ons staat service hoog in het vaandel. Onze servicedienst is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. ”

Meet- en regelsystemen

“Om de klanten nog beter van dienst te kunnen zijn hebben we onze eigen meet- en regelafdeling. We zijn daarbij Priva-partner wat inhoudt dat we samenwerken met de marktleider in meet- en regelsystemen op het gebied van water, energie, arbeid en productie. Onze werknemers hebben hiervoor speciale cursussen gevolgd. Met deze hoog gekwalificeerde mensen in huis kunnen we de klant een nog bredere service aanbieden.”

Bijzondere projecten

Eén van de specialisaties van Rutgers B.V is deelrenovatie gecombineerd met nieuwbouw. Ook voor monumentale panden draaien ze hun hand niet om. Hans: “We hebben al veel mooie projecten aangepakt. De renovatie en transformatie van de Westenlinge gevangenis in Heerhugowaard tot asielzoekerscentrum is zo’n omvangrijk project. Onder meer de verwarming, meet- en regelsystemen en sanitaire installaties zijn door ons aangelegd. Verder zijn we ook betrokken bij de renovatie van de bekende Peijenburg fabriek in Enkhuizen en bij de nieuwbouw en verbouw van scholengemeenschap OSG in Hoorn. Voor defensie hebben we onlangs met een groot renovatieproject bij de Marine Kazerne in Den Helder 210 kamers opgeknapt met toepassing van de Priva Meet- en regeltechniek.”

Grote uitdaging

Hoewel de zaken goed lopen is het bedrijf niet geheel zorgenvrij. Hans: “Onze grootste uitdaging op het moment is om jonge nieuwe werknemers aan te trekken en warm te maken voor de techniek. We zijn steeds op zoek naar nieuwe aanwas. Door de crisis was er weinig werk en hebben veel jongeren gekozen voor een ander vak. Maar de economie trekt aan en we kunnen weer vooruit kijken. We zijn daarom druk bezig om mensen intern op te leiden en bij te scholen. We werken hiervoor samen met Opleidingsbedrijf InstallatieWerk Noord-Holland. Op die manier willen we jonge jongens aantrekken en opleiden voor een diploma.”
Zuiderdracht 1a – Oosterblokker
Tel. 0229-26 16 68
www.rutgers-bv.nl