REGIO – Dit jaar nog kunnen innovatieve starters van buiten de EU makkelijker in Nederland een onderneming beginnen. Daarvoor hoeven ze niet eerst bij een bedrijf in dienst te zijn. Dit maakte staatssecretaris Teeven, Veiligheid en Justitie afgelopen week bekend.

Teeven constateert dat veel starters nog geen uitgewerkt businessplan of startkapitaal hebben, maar wel de potentie hebben om een toegevoegde waarde te zijn voor de Nederlandse economie. Daarom krijgen startende ondernemers een jaar de tijd om hun idee om te zetten in een werkbaar businessplan of startkapitaal. Vervolgens kunnen zij hun onderneming beginnen en als zelfstandige een verblijfsvergunning voor twee jaar uitwerken.

Bij aanvraag hiervan moeten starters duidelijk voor ogen hebben wat hun idee is en aangeven waarom het idee innovatief is. Daarnaast moeten ze beschrijven welke stappen ze willen ondernemen om het product binnen een jaar op de markt te zetten. Verder hebben ze iemand nodig die helpt met de bedrijfsvoering, marketing, onderzoek en het zoeken naar investeerders.

Bron: De Telegraaf