REGIO – Zzp’ers die geen vast eigen kantoor hebben, maar wel veel onderweg zijn, vinden IKEA de beste werkplek om te vergaderen, te werken en te ontmoeten. Dit blijkt uit een online enquête van ZZP Netwerk Nederland.

De respondenten vinden de IKEA-locaties goed bereikbaar, de koffie is lekker en de prijzen in het restaurant zijn laag. Nadelig vindt men het feit dat er nauwelijks stopcontacten te vinden zijn voor eventuele laptops of Ipads. Daarentegen is de WIFI-verbinding wel razendsnel. In een aantal IKEA-vestigingen zijn zelfs al kleine zzp-communities ontstaan, waar een paar keer per maand speciale ZZP-ontbijtsessie worden georganiseerd.

McDonalds
In het onderzoek werden ook McDonalds, BurgerKIng, La Place en AC restaurants meegenomen. McDonalds bleek tevens een populaire ontmoetingsplek, met name vanwege het feit dat deze op veel locaties is te vinden. Toch is de internetverbinding bij McDonalds niet altijd even snel en de restaurants zijn niet altijd schoon. De zzp’ers ervaren La Place als duur, daarnaast is de kwaliteit van het eten niet altijd even uitmuntend.

Reuring
‘Voor zpp’ers voor wie het niet loont om een vaste werkplek of kantoor ergens te huren, omdat ze veelal onderweg zijn met en naar allerlei afspraken, zijn de genoemde hotspots uitstekende locaties om elkaar te ontmoeten, zo blijkt maar weer,’ aldus Jerry Helmer, voorzitter van ZZP Netwerk Nederland. Uit het onderzoek bleek ook dat veel ZZP’ers, die geen vast (extern) kantoor of werkplek hebben, regelmatig op deze plekken hun opdrachten verder uitwerken. ‘Je hebt immers toch wat reuring om je heen; dat is altijd beter dan alleen maar ‘alleen’ thuis zitten.’

Welke gelegenheid in West-Friesland vind jij fijn om in te vergaderen, in te werken of om zakelijke relaties te ontmoeten? Laat het ons weten door een reactie achter te laten!