Deze maanden wordt het carrièreplatform www.werkbijwestfriesland.nl opnieuw gelanceerd. Een uniek platform dat werken en opleiden in de regio Westfriesland combineert. Deze plek geeft het bedrijfsleven een podium en kans zich te etaleren. “Dit is dé plek om in contact te komen met de talenten en het personeel van de toekomst.”

Het carrièreplatform Werkbij Westfriesland is het dé plek om bijvoorbeeld via een bedrijfsfilm te laten zien wat voor bedrijf u heeft en wie de medewerkers zijn. “Wij tonen juist de medewerkers in onze bedrijfsfilms. Zij vertellen waarom het leuk is om bij dit bedrijf te werken”, laat eigenaar Alex Gitzels weten. “Het wordt vaak gezegd, veel bedrijven zijn onvoldoende trots op wat ze doen. Voor nieuw personeel, maar ook stages of open sollicitaties moet je vindbaar en zichtbaar zijn.”

“Één plek waar je alle informatie over werken en opleidingen in de regio kunt vinden”

Van opleiding naar werk

Het platform richt zich op jongeren (en hun ouders) die na het voortgezet onderwijs hun school- en beroepskeuze gaan maken, maar ook op studenten mbo, hbo, wo en werkzoekenden uit de regio. Met overzichten van Open Dagen, nieuws over opleidingen en carrière en een overzicht van bedrijven per sector. Per bedrijf wordt aangegeven of zij wel of geen stages, vacatures en open sollicitaties hebben.

Carrièrebeurs Westfriesland

Na drie eerdere succesvolle edities is de hoop om in dit najaar weer een Carrièrebeurs Westfriesland te organiseren. “Het verbinden van de Westfriese bedrijven met de talenten uit de regio past goed bij het platform. De positieve ervaringen van zowel bezoekers als de bedrijven geven aan dat de beurs een welkome aanvulling is in de regio. Samen met het platform willen wij de talenten voor de regio behouden en bedrijven in contact te komen met het personeel van de toekomst.” Kijk voor meer informatie op www.werkbijwestfriesland.nl.