BOVENKARSPEL – Dit jaar wordt voor de tweede keer de ‘Dag van de Slager’ georganiseerd. Het thema van de dag is ‘De kunst van de Slager’. Tientallen slagers door het hele land laten consumenten kennis maken met het slagersvak. Timo Boon, keurslager in Bovenkarspel doet dit jaar voor de eerste keer mee. ‘Ik wil graag laten zien hoe mooi ons vak is’, aldus Timo tegen Westfriese Zaken.

‘Ik doe dit jaar voor de eerste keer mee, omdat ik aan de consument wil laten zien hoe mooi ons vak is. Het is nog een echt ambacht, we maken in de slagerij alles zelf, van salades tot karbonades. Ik ben blij dat dit initiatief in het leven is geroepen, want laten we eerlijk zijn, de vleessector staat de laatste tijd niet bepaald positief in de spotlight. Ik wil aan de consument laten zien dat wij zicht hebben op waar ons vlees vandaan komt. Een aantal keren per jaar bezoeken wij de boerderijen die vlees aan ons leveren. Zowel ons rund- als ons varkensvlees is duurzaam, waarbij vooral de leefomstandigheden een belangrijke rol spelen. Ik merk ook dat klanten steeds meer interesse krijgen in het ambacht. Ze willen weten waar het vlees vandaan komt en hoe wij daar als slagerij mee omgaan.’

Keurslagerkwartet
Timo is niet alleen lid van de vereniging van de Keurslager, hij is ook één van de vier slagers in het Keurslagerkwartet. ‘Het Keurslagerkwartet bestaat uit een viertal slagers, Arie Blaauboer, Jos Smal, Bram Band en ik. Zo’n 20 jaar vormen wij dit kwartet en zeker in deze tijden dat het economisch minder gaat, is zo’n samenwerking belangrijk.’ Tijdens de ‘Dag van de Slager’ laten de mannen van het kwartet het slagersambacht zien. ‘Zo kunnen de klanten zien hoe de worst gemaakt wordt, kunnen ze een eigen worstje draaien en laten we middels een demonstratie zien waar de hamlappen en de haas karbonades van een varken zitten.’

Geef een reactie

About The Author