De gemeente Hoorn brengt mensen bij elkaar met ideeën, kennis en initiatieven die zich inzetten voor een duurzame stad. Zodat inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties de krachten bundelen en samen meer impact creëren. Speciaal hiervoor is de Samenwerkingstafel Duurzame Stad opgericht.

De gemeente Hoorn heeft zichzelf als doel gesteld om in 2040 een klimaatneutrale stad te zijn. Dit is een stad die bij haar doen en laten geen negatieve invloed meer uitoefent op het klimaat, bij al haar activiteiten.

Om dit te kunnen behalen is meer samenwerking de sleutel tot succes. De weg naar een gezonde stad is van en voor iedereen: inwoners, bedrijven, partners en andere stakeholders, lokaal maar ook regionaal. Samen geven we het goede voorbeeld en nemen onze verantwoordelijkheid. We werken zichtbaar en effectief aan verduurzaming. Dit doen we op duurzaamheidsthema’s én in ons dagelijks werk.

Ben jij een duurzame ondernemer in Hoorn die ook graag de krachten bundelt? Meld je dan aan voor een kennismaking via info@puurhoorn.nl