Na het overweldigende succes van de georganiseerde winteractiviteiten in Hoorn 2017, hebben verenigde ondernemers, winkeliers, diverse vertegenwoordigers van de sectoren toerisme, kunst en cultuur en de gemeente niet stilgezeten en de handen ineen geslagen. In het voorjaar van 2017 werd al Hoorn Marketing opgericht, Stefan Kraft van Ermel werd vervolgens aangesteld als citymarketeer en er werd ook samenwerking gezocht met alle belangrijke betrokken partijen. Een breed gedragen citymarketingplan, de lancering van het merk ‘Ik hou van Hoorn’, compleet met een fonkelnieuw logo, waren het eerste, tastbare resultaat. Inmiddels hebben er vanuit Hoorn Marketing al diverse aansprekende evenementen plaatsgevonden. En het is beslist nog niet gedaan! Hoe de voor ons liggende winter zich ook zal ontwikkelen, zeker is: In Hoorn giet it oan!

WintersHoorn, daar wil je bij zijn!

Hoorn is een bruisende stad. Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter. Hoorn staat in hoog aanzien bij inwoners, bezoekers en toeristen. En dat is niet voor niets. We scoren als stad landelijk bijzonder hoog, als het gaat om het aantal evenementen dat er elk jaar wordt georganiseerd. Er is eigenlijk elke week wel iets leuks te doen in Hoorn en wij houden dat ook in de komende feestmaand graag in ere.

Vanaf 7 december t/m 5 januari a.s. staat ons opnieuw een rijkelijk gevuld winterprogramma te wachten, onder de vlag van WintersHoorn, een initiatief van Hoorn Marketing. Wij voelen ons gesteund door het feit dat veel inwoners van Hoorn en omstreken, dagjesmensen en andere toeristen de stad in de winterperiode van 2017 bezochten en ook zeer enthousiast reageerden op de diverse initiatieven. Daarom pakt Hoorn Marketing ook dit jaar weer flink uit. Met een feestelijk programma voor iedereen, in samenwerking met heel veel enthousiaste partijen en mensen.

WintersHoorn is vooral veel cadeautjes uitpakken

Iedereen houdt ongetwijfeld van cadeautjes uitpakken en de maand december is daar van oudsher een uitstekend geschikte maand voor. Evenals vorig jaar, wordt op de Roode Steen, het hart van de gezellige binnenstad, weer een mooie kunstijsbaan aangelegd, zodat jong en oud kan genieten van ijspret onder een gigantische kerstboom die door de gemeente Hoorn wordt opgetrokken.

Daarnaast worden er door diverse winkeliersverenigingen, in samenwerking met de overal in de stad actief opererende ‘straatambassadeurs’ gezellige kerstmarkten – ook buiten het centrum – georganiseerd. Natuurlijk is ook Stichting Herberg Hoorn is weer van de partij, met een uitgebreid programma voor iedereen, onder de paraplu Herberg Hoorn, Stad van Ontmoeting. Dit programma zal plaatsvinden van 15 t/m 26 december 2018. En er staat nog veel meer te gebeuren. Eigenlijk teveel om nu allemaal op te noemen. In elk geval zal Hoorn in de gezelligste tijd van het jaar gonzen van de activiteiten en baden in een zee van feestverlichting en een nostalgische ambiance.

Echte Westfriezen ontdooien pas als het vriest

Zo luidt een fraai, oud gezegde ongeveer. Maar is het ook waar? Natuurlijk zijn we nuchter in deze streek. ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ wordt vaak gezegd in deze regio. Maar een mooi feestje als WintersHoorn hoort er zeker ook bij. Westfriezen laten zich graag van hun beste kant zien, stellen zich ook graag op als goede, hartelijke gastvrouw en gastheer. Ook als het niet vriest…

WintersHoorn rekent dan ook op iedereen. Mannen, vrouwen, kinderen, uit Hoorn zelf en heel West-Friesland en toeristen (boeren, burgers en buitenlui heette dat vroeger) zijn meer dan welkom om WintersHoorn samen met ons te komen vieren. Gezellig samenkomen in de winter, mooie momenten om op terug te kijken, voelt als ‘warme wanten voor ons hart’.

Het complete programma van WintersHoorn is nog volop in ontwikkeling dus als je goed beslagen ten ijs wilt komen, volg je ons op www.ikhouvanhoorn.nl/wintershoorn en natuurlijk vinden alle hardwerkende mensen die WintersHoorn voorbereiden en vormgeven, het geweldig als je hun cadeautjes komt uitpakken! Volg en ‘like’ ons ook op https://www.facebook.com/ikhouvanhoorn.nl