ENKHUIZEN – Wat begon als een grappig ideetje voor lokale publiciteit onder ondernemers, werd onlangs een vrolijke en handverwarmende bezienswaardigheid in Enkhuizen. Voor ondernemers én winkelend publiek.

Midden in de Westerstraat, pal onder de kerk, staat een heel bijzonder karretje, met achterin een enorme espressomachine. Een barista (koffiedame) bereidt er, gratis, overheerlijke cappuccino voor winkeliers en winkelend publiek. Initiatiefnemer en accountant Sander Calis van Accountantskantoor Woestenburg: ‘Ons kantoor zit hier om de hoek. We vonden het tijd voor een kleine stunt voor wat meer zichtbaarheid. En omdat onze klanten altijd makkelijk even binnenstappen voor wat advies en een kopje koffie, leek dit ons wel een aardige insteek.’
De koffiebekertjes die de barista schenkt, vertellen de boodschap: ”Kom gewoon eens op de koffie…voor een koekje of een solide, financieel advies.” Bij Woestenburg, natuurlijk.

Vrolijke reacties
‘Wat een positieve actie!’, reageert één van de winkeliers enthousiast. De TattooStudio reageert zelfs nog enthousiaster, en geeft het kantoor een aardigheidje terug in de vorm van een Fortune-cookie. ‘Ik geloof dat het wel aardig positief uitpakt,’ reageert de andere initiatiefnemer en zakelijk partner Barry Woestenburg, die even bij het koffiekarretje is komen staan. ‘Je kan natuurlijk ook een advertentie zetten om weer eens onder de aandacht te komen, maar nu doen we iets aardigs voor de mensen. Daar krijgen wij zelf ook energie van’, sluit hij af.