HOORN – Donderdag 25 september organiseert de Hoornse Ondernemerscompagnie voor haar leden, en voor ondernemers die geïnteresseerd zijn in een lidmaatschap, een ICT Platform. Tijdens deze bijeenkomst, welke gaat over licentiebeheer in de eigen organisatie, zijn er twee interessante sprekers die je vertellen hoe je met licentiegebruik dient om te gaan.

Als ondernemer ben je verantwoordelijk voor een goed ingerichte software licentiestructuur binnen jouw organisatie. Vaak gaan ondernemers er vanuit dat het allemaal wel goed geregeld is door de inkoop of IT-afdeling, maar licenties zijn vaak aan verandering onderhevig en vereisen een scherpe oplettendheid. Daarnaast is het downloaden van allerlei open source of ‘gratis’ software ook heel gewoon geworden. Ook werknemers willen nog weleens een handig tooltje downloaden, maar daar kan je uiteindelijk boetes voor krijgen.

De BSA (De Business Software Alliance) is een overkoepelende ‘watchdog’ voor software leveranciers net als bv de Buma Stemra dat is voor muziek. Zij kunnen komen controleren of je legale of illegale software op jouw computers hebt, daaronder vallen ook alle telefoons, laptops die thuis worden gebruikt en die ongebruikt in het magazijn staan. In de meeste gevallen krijg je nog de kans om dit in orde te maken, maar er kunnen ook boetes uitgedeeld worden.

Tijdens de bijeenkomst op 25 september Bij Zeeman Vastgoed (Nieuwe Steen 5, Hoorn) nemen Koos Mosterd (namens BSA) en Jeroen Hidding (Insight) je mee door het oerwoud van de licentie mogelijkheden. De bijeenkomst start om 15.00 uur en duurt tot 17.30 uur, tussen 16.45 en 17.30 uur wordt er geborreld. Aanmelden kan via info@hochoorn.nl .

Kijk voor meer evenementen ook eens op onze evenementenpagina. Heb je zelf een suggestie voor een evenement? Laat het ons weten via: info@westfriesezaken.nl