Vanaf de aankomst van Sint Nicolaas (medio november) tot het einde van de kerstvakantie (begin januari) wordt WintersHoorn stadsbreed georganiseerd. Onder deze overkoepelende promotionele paraplu passen alle publieksevenementen die een relatie hebben met winter, Sint Nicolaas, Kerstmis of Oud en Nieuw.

We hebben het best goed ingeschat, er lopen veel mensen rond met ideeën, min of meer uitgewerkte plannen en complete evenementen die alleen uitvoering behoeven. Die weten misschien nog niet dat ze bij WintersHoorn terecht kunnen om tot wederzijdse versterking te komen.

Iedereen die in deze periode een evenement organiseert waarbij minimaal 50 bezoekers worden verwacht kan kosteloos aanhaken.

Eerste initiatieven geïnventariseerd

Naar aanleiding van een eerdere oproep bij iedereen die in de afgelopen drie jaar iets heeft georganiseerd in Hoorn, is er reeds een aantal evenementen en activiteiten ondergebracht onder de noemer WintersHoorn. Niet alleen de activiteiten in de Hoornse binnenstad kunnen een plekje krijgen, evenementen, acties en bijeenkomsten in heel Hoorn, maar ook Zwaag en Blokker, kunnen worden meegenomen. 

Twinkel in de Winkel, aanmelding geopend!

Op de Superkoopzondag 22 december wordt tussen 1 en 4 Twinkel in de Winkel georganiseerd. Het idee is dat je tijdens het doen van je kerstinkopen in de binnenstad, allerlei talent uit West-Friesland ontmoet. Zo kun je op onverwachte plekken optredens tegenkomen van bijvoorbeeld singer-songwriters, bandjes, theatertalenten of dansgroepen. Voor een Mooie Stad brengt hiervoor vraag en aanbod bij elkaar. Dit mooie initiatief gaat volledig met de gesloten knip!
Heb jij een locatie in de binnenstad die die zondag geopend is en wil je ruimte beschikbaar stellen voor lokale (amateur)artiesten? Of ben (of ken) jij een (of meerdere) artiest(en) die hieraan mee willen werken? Meld je dan aan!

Doe mee met de Hoornse Kerstmarkt!

Tijdens de Superkoopzondag van 15 december wordt tussen 11 en 5 uur de Hoornse Kerstmarkt georganiseerd in een lang lint vanaf het Kleine Noord over het Grote Noord tot aan de Roode Steen. Voor maar 20 euro gaan de kramen van de hand en wij hebben de lat hoog gelegd en zoeken 180(!) standhouders. Omdat de kramen tegen kostprijs worden verhuurd schrijven erg veel hobbyisten en creatievelingen in. Het wordt dus een sfeervol plaatje! Natuurlijk kunnen ook de Hoornse ondernemers een kraam bemannen. Heeft u geen specifieke kersthandel? Geen nood! We vinden het erg leuk als u meedoet en uw kraam sfeervol aankleedt. 

Promotie

Als onderdeel van een uitgebreide PR campagne worden deze activiteiten gepromoot op onder meer de websites wintershoorn.nl en ikhouvanhoorn.nl. Daarnaast volgen verdere on- en offline activiteiten. Het enige wat wij vragen van de deelnemers aan WintersHoorn is het daar waar mogelijk voeren van de huisstijl, het promoten van de website wintershoorn via de eigen kanalen en het aanleveren van materialen (persinformatie, sfeerfoto, contactgegevens e.d.) zodat wij hier wat mee kunnen.

Als coördinator van WintersHoorn is door OSH/BSM Edith Hartog aangesteld. Voor al je vragen, opmerkingen, suggesties en ideeën aangaande WintersHoorn, kun je bij haar terecht.
Bereikbaar via info@edithhartog.nl, 0228-593755 of 06-53675235.

Belangrijke websites:

www.wintershoorn.nl
www.vooreenmooiestad.nl/twinkel (aanmelden artiesten en locaties voor 22 december)
www.edithhartog.nl (boeken kerstmarkt)
www.ikhouvanhoorn.nl/agenda (aanmelden evenement)