HOORN – Ook dit jaar stelt Puur Hoorn weer € 75.000 beschikbaar voor vernieuwende, duurzame initiatieven van ondernemers en instellingen. Deze stimuleringsbijdrage is bedoeld voor bedrijven en instellingen die in Hoorn gevestigd zijn en zich inzetten voor een duurzaam Hoorn.

Puur Hoorn subsidieert maximaal 50 procent van het totale bedrag, met een maximum van € 10.000. De initiatievenpot is nog niet leeg, dus ondernemers kunnen nog voor een bijdrage in aanmerking komen.

Energiestrijd
Eerder dit jaar kreeg Wilgaerden een bijdrage uit de Puur Hoorn initiatievenpot. Van januari tot april streden twaalf verzorgingshuizen van Wilgaerden om de titel ‘groenste locatie’. De medewerkers en cliënten werden gestimuleerd om gas en elektriciteit te besparen, zonder dat dat ten koste ging van het comfort. Op elke locatie werd door BAM Techniek een slimme energiemeter gemonteerd, om het verbruik te volgen en bij afwijkingen te kunnen ingrijpen. In vier maanden tijd werd er maar liefst voor € 15.000 bespaard op energieverbruik.

Draaiboek
Wilgaerden stelt haar draaiboek voor de energiestrijd beschikbaar, dus organisaties die ook een duurzame battle willen organiseren, kunnen hiervan gebruik maken. Hiervoor kunt u contact opnemen met de heer Bert van Dijkhuizen van Wilgaerden (0229-287728).

Ook een Puur Hoorns idee?
Als een duurzaam idee of project heeft en kans wilt maken op een bijdrage uit de initiatievenpot, neem dan contact op met Puur Hoorn. Wij denken graag met u mee. Kijk voor meer informatie over de initiatievenpot op www.puurhoorn.nl of neem contact op met Brenda Balvers, duurzaamheidsmanager van de gemeente Hoorn (puurhoorn@hoorn.nl of 0229-252200).

Puur Hoorn
De gemeente Hoorn zet in op energiebesparing en het gebruik van meer klimaatvriendelijke vormen van energie en producten. Binnen het programma Puur Hoorn zet de gemeente zich actief in om bewustwording en energiebesparing bij ondernemers en bewoners te stimuleren.