De aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt is een zorg voor veel bedrijven. Twee bedrijven die zich proactief laten zien, zelfs nog voor de talenten klaar zijn met hun studie, zijn VANDERLAAN uit Zwaag en Beerepoot Automatisering (BPAZ) uit Hoorn.

Samen met diverse collega IT bedrijven is directeur Pieter Plas betrokken bij de start van de IT Academy. “De koppeling en samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven vind ik interessant. Ik draag graag mijn steentje aan bij. Hoe mooi zou het zijn als we gezamenlijk het onderwijs naar een nieuw niveau kunnen brengen.” Inmiddels heeft de kick-off plaats gevonden en zijn 50 studenten actief met echte casussen bij de 11 aangesloten bedrijven van de IT Academy. “Ik verwacht dat we in de nabije toekomst een situatie hebben waarbij we leerlingen altijd binnen het bedrijf zullen moeten gaan opleiden. Het is in een traditionele onderwijswereld onmogelijk om iedere 2 jaar je kennis te vernieuwen. Het fabriceren van lesmateriaal voor IT studenten is men gemiddeld 7 – 9 maanden mee bezig, dus eer dat je die kennis hebt gedoceerd, is het reeds verouderd. Des te meer reden om samen te werken en verwachtingspatronen te managen tussen het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs.”

Terug op school

Colin van der Laan is de laatste jaren weer vaak op school te vinden. Niet voor zijn eigen studie, maar om kennis te maken met de mogelijk nieuwe collega’s en om het vak techniek te promoten. “Het is geweldig om op scholen rond te lopen. Gesprekken met de jeugd werkt niet alleen enthousiasmerend, maar ook inspirerend. Tegelijkertijd is het voor talenten leuk om eens in contact te komen met mensen uit het bedrijfsleven.” Dit betekent ook een belangrijke rol voor de eigen leermeesters en personeelsbeleid. “Alleen maar vertrouwen op je goede naam is niet meer genoeg. Je moet actief zijn en de verbinding zoeken met deze doelgroep. Wij streven ernaar dat onze huidige talenten zich gaan gedragen als ambassadeurs en op die manier zelf weer voor ‘opvolgers’ zorgen in onze talentenpool. Op die manier creëren wij een eigen interne VDL-academy. Want techniek is prachtig én wordt steeds meer een primaire levensbehoefte.”

De krapte op de arbeidsmarkt zal de komende jaren nog een uitdaging blijven. Maar bedrijven die investeren in tijd en geld om al in een vroeg stadium kennis te maken met potentiële nieuwe collega’s zijn de andere bedrijven een stapje voor.