REGIO – Energie Coöperatie West-Friesland (ECWF) ondersteunt het MKB in de regio West-Friesland bij het verlagen van de energiekosten. In dat kader biedt de ECWF nu de mogelijkheid om – gratis en vrijblijvend – deel te nemen aan een collectieve inkoop van LED-verlichting. Hiermee kan een lagere inkoopprijs worden bedongen bij de leveranciers. Maar dat is niet het enige voordeel voor de deelnemers: als zij hun tl-verlichting gaan vervangen door LED kunnen ze minimaal 65% besparen op hun verlichtingskosten!

Collectieve inkoopactie van LED-verlichting: hoe werkt het?
Bij ondernemers die belangstelling hebben voor deze actie, moet de huidige situatie eerst worden geïnventariseerd door specialisten van de ECWF. Iedere situatie is anders en bovendien zijn – door de hogere lichtopbrengst met LED – misschien niet alle tl-buizen meer nodig. Dus een extra besparing! Vervolgens wordt op basis van deze inventarisatie dan een compleet en toekomstbestendig verlichtingsplan opgesteld waarin het gebruik van LED-buizen is opgenomen. De potentiële deelnemer krijgt dit verlichtingsplan toegestuurd, plus een vrijblijvend aanbod voor de aanschaf en plaatsing van nieuwe LED-buizen. Het definitieve verlichtingsplan wordt opgesteld op basis van de LED-inkoopprijs die bedongen is bij de leveranciers.

De ECWF heeft – naast verlichtingsspecialisten – ook de aan de LED-inkoopveiling deelnemende leveranciers geselecteerd. Dit zijn onder aandere Philips en Osram, bedrijven die garanties kunnen waarborgen.   Het aanbod om deel te nemen aan de collectieve inkoop van LED-verlichting geldt tot en met 30 november 2015. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.ecwf.nl/ledcollectief