REGIO – Museumstoomtram Hoorn-Medemblik, Sprookjeswonderland en het Zuiderzeemuseum, wie kent ze niet? Deze drie West-Friese uitjes zijn, naast nog zeven andere uitjes, genomineerd voor de titel Leukste Uitje van Noord-Holland. De ANWB, die de verkiezing jaarlijks organiseert, maakt op 14 april bekend welk uitje deze titel mag dragen.

De wedstrijd om het Leukste Uitje van Noord-Holland past in de grote wedstrijd om het Leukste Uitje van Nederland. ‘De ANWB organiseert dit al een paar jaar’, vertelt Niels Lauwers van het Zuiderzeemuseum ‘Middels inzendingen van leden, worden vooraf genomineerden geselecteerd.’ Per provincie zijn er 10 genomineerden voor de provincieprijs, daarnaast worden ook nog eens 26 uitjes geselecteerd voor de landelijke verkiezing. Via publieksstemmen van ANWB-leden op internet, wordt de winnaar bepaald.

Blijdschap
‘Wij zijn nu al een aantal keer genomineerd geweest en daar zijn wij enorm blij mee. In 2011 hebben we de titel zelfs al eens gewonnen ’, vertelt Niels Lauwers enthousiast. ‘Het is echt een soort waardering, je ziet het bijvoorbeeld ook terug in de beoordelingen op Zoover.’ Ook Matthijs de Vries van Sprookjeswonderland is enorm blij met de nominatie. ‘De ANWB doet dit nu al een aantal jaar en sindsdien zijn wij altijd genomineerd geweest. Wij zijn zelfs al een keer als landelijk uitje genomineerd geweest, toen eindigden we op de tweede plaats.’ Ook René van den Broeke van Museumstoomtram Hoorn-Medemblik is enorm trots op de nominatie. ‘Wij zijn enorm blij met de nominatie, dit is nu de derde keer. Dat een dergelijke organisatie dit organiseert en dat wij daar voor zijn genomineerd is een mooie blijk van waardering.’