HOORN – De Kweker opent een nieuwe bezorgvestiging in Hoorn. Vanaf 21 juli worden alle klanten van Wervershoof beleverd vanaf het vernieuwde distributiecentrum op de Protonweg. De opening is iets later dan gepland. Eerder vertelde vestigingsmanager Peter van Kessel de redactie van Westfriese zaken dat hij hoopte het pand 1 juli te kunnen betrekken.

Destijds was De Kweker nog druk met de verbouwing. Op dat moment was het nog een ‘enorme zooi’, plafonds moesten opnieuw geplaatst worden en vloeren lagen er helemaal uit, maar uiteindelijk zou het ‘perfect’ worden, aldus van Kessel destijds. Maar nu is het geheel gereed en vanaf 21 juli kunnen klanten terecht bij de nieuwe vestiging. De vestiging in Wervershoof wordt dan niet meer gebruikt door De Kweker.

A-locatie
De nieuwe locatie is gekozen vanwege de goede centrale ligging in het verzorgingsgebied en de mooie zichtlocatie vanaf de Provinciale weg. ‘De locatie is beter, vooral qua bereikbaarheid. Het gebouw bestaat uit zo’n 2600 m2 distributieruimte met kantoren en een buitenterrein van zo’n 1750 m2. We waren al een tijd op zoek naar een nieuwe locatie. Het pand in Wervershoof is onhandig ingedeeld, er loopt als het ware een weg door het pand heen welke veel ruimte in beslag neemt. Qua vierkante meters gaan we er in Hoorn niet veel op vooruit, maar de ruimte is veel efficiënter ingericht, waardoor we de vierkante meters beter kunnen benutten. Daarnaast is de Protonweg wat ons betreft een A-locatie, zo vlakbij een N-weg.’

Assortiment verbreden
‘Het nieuwe onderkomen geeft ruimte om de focus van het assortiment te verbreden met het totale verspakket; AGF, vlees, vis en gevogelte. Daarnaast komt er in de nieuwe vestiging een demoruimte waar workshops worden gegeven en waar we klanten kunnen ontvangen en adviseren over specifieke (vers)producten van De Kweker´, aldus van Kessel.