De Eekhoorn Dutch Furniture is sinds begin dit jaar gevestigd aan de snelweg Hoorn-Enkhuizen. Vanaf 3 oktober opent hier het Experience Center: een nieuwe manier van online shoppen in een showroom bomvol wooninspiratie.

Het Experience Center is doordeweeks alleen geopend voor zakelijke klanten, in het weekend is het ook toegankelijk voor consumenten. Een normale winkel is het zeker niet: prijzen van meubelen kun je bekijken via de speciale app van De Eekhoorn Experience Center (gratis te downloaden via de App store of Google Play). Ook is het mogelijk om met de app persoonlijke moodboards te maken. Bestellen kan alleen online waarna de artikelen worden thuis bezorgd via een dealer.

Inspiratie is er in overvloed: de collecties van de interieurmerken WOOOD, BePureHome, vtwonen en Basiclabel zijn te bekijken in verschillende stijlstudio’s. De stylisten van vtwonen hebben zelfs een compleet vtwonen huis ingericht waar naast vtwonen meubelen ook vloeren, tegels, verlichting en accessoires zijn te bewonderen. Consumenten kunnen zich laten adviseren door ervaren stylistes. Het Experience Center is vanaf 3 oktober ieder weekend geopend op zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Naast kantoren en het Experience Center staat het gebouw op industrieterrein Zevenhuis vol met voorraad. Snel kunnen leveren is belangrijk omdat meer dan 50% van de omzet van De Eekhoorn Dutch Furniture online wordt gerealiseerd. De eigen productie blijft plaatsvinden in Zwaagdijk-Oost. Daar worden in 3 ploegendiensten dag en nacht meubels geproduceerd.

Dit jaar bestaat De Eekhoorn Dutch Furniture 40 jaar, er werken zo’n 220 medewerkers. In 1980 is het bedrijf  opgericht en in 2001 nam de tweede generatie het bedrijf over. De broers Gerard, Winfried en Jos de Smit werden het gezicht van het bedrijf en ontwikkelden een portfolio met vier sterke merken, ieder met een eigen sterke positie in de markt. De artikelen van de merken worden in meer dan 40 landen en via 1500 verkooppunten verkocht. Meer dan 30% van de collectie wordt geproduceerd in de eigen fabriek.