REGIO – Nederlandse managers zijn goed met het integreren van nieuw personeel; maar liefst 93 procent van alle nieuwe werknemers houdt voortgangsgesprekken met het hoger management. Dit is 20 procent meer dan het wereldwijde gemiddelde. Dit blijkt uit een wereldwijd onderzoek van TopEmployers Institute.

’De cijfers laten zien dat Nederlandse werkgevers het belangrijk vinden om hun nieuwe personeel goed te leren kennen. Dit is verstandig, want dit zorgt uiteindelijk voor meer loyaliteit en een betere band met de organisatie’, aldus Aernoudt van der Wilk, senior Accountmanager bij TopEmployers Institute.

Steeds vaker hebben de ‘grote bazen’ persoonlijk contact met de medewerkers. Afgelopen jaar had zo’n 20 procent van het uitvoerend personeel binnen het eerste jaar contact met hun ceo, dit jaar is dit bijna een derde.

Nieuwe inzichten
Andere landen zouden een voorbeeld kunnen nemen aan Nederland door medewerkers vaker hun verhaal te laten doen, meent van der Wilk. Volgens hem laat de ervaring zien dat dit tot nieuwe inzichten kan leiden, wat uiteindelijk goed kan zijn voor de bedrijfsvoering.