Aan het begin van de Corona crisis kwam Evert Lassche van LMI Noord-Holland in contact met Plusjop BV uit Enkhuizen. Door de versnelde groei van het bedrijf door Corona was er behoefte aan externe begeleiding op het gebied van leiderschap en organisatievraagstukken.

Plusjop BV is 5 jaar geleden opgericht door Dennis Hulst en Max Damhuis. Vanuit een bollenschuur in Bovenkarspel zijn ze als zakenvrienden gestart met handelen in materialen voor de bouw, agri en transport. Geleidelijk aan is het bedrijf zich gaan specialiseren op de hoveniersbranche omdat bleek dat er in die sector grote behoefte is aan professionalisering van de toelevering van materialen.

Inmiddels zit het bedrijf alweer enkele jaren aan de Voorland in Enkhuizen. Plusjop BV is als groothandelaar dé totaalleverancier in Nederland van materialen voor de professionele hoveniersbranche, zowel bedrijven als particulieren. De professionele webwinkel met duizenden artikelen staat daarbij centraal. In de afgelopen jaren is de omzet van het bedrijf jaarlijks steeds verdubbeld. Het klantenbestand is inmiddels uitgegroeid tot bijna tienduizend.

Door Corona kwam Plusjop BV in een groeiversnelling terecht en dat leverde groeipijnen op. Er is extra vraag naar producten die te maken hebben met buitenrecreatie, zoals tuinen, speel- en sportterreinen. Tegelijkertijd kwam door Corona de toelevering van materialen onder druk te staan en ontstonden er grote prijsfluctuaties.  Een optimaal voorraadbeheer, een efficiënte logistiek en leveringszekerheid voor de klanten zijn cruciaal. Daarbij is het belangrijk dat er onderling een goede taakverdeling is zodat de verschillende afdelingen in het bedrijf goed met elkaar samenwerken en communiceren.

De uitdagingen van het bedrijf werden door Corona steeds groter volgens mededirecteur Dennis Hulst. Er moesten extra medewerkers worden aangetrokken en de interne structuur van het bedrijf moet flexibel en efficiënt blijven, inclusief de bijbehorende ICT-systemen. Mede door sterke digitalisering in ons bedrijf konden we ook tijdens de Corona periode goed doorwerken.

Volgens Dennis Hulst onderscheidt Plusjop zich door “kwaliteitsproducten te leveren tegen superscherpe prijzen. Er zijn altijd 1000+ artikelen op voorraad. Door eigen import kunnen wij snel en direct schakelen met fabrikanten, zo zijn wij ook altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Doordat Plusjop de verzending en verpakking vanuit een eigen magazijn en voor een deel met eigen vervoer regelt kunnen we snel gecombineerde orders leveren. Wij ontzorgen de klant, geen vraag is ons te gek. In toenemende mate worden de kwaliteitsproducten onder het eigen label van Plusjop verkocht.

De beide jonge ambitieuze ondernemers hebben grootse plannen. Het snelgroeiende bedrijf wil over 5 jaar marktleider zijn als toeleverancier in Nederland voor de professionele Hoveniersbranche. Ze hebben inmiddels 10.000 m2 grond gekocht op industrieterrein Schepenwijk in Enkhuizen. Het komende jaar wordt er een nieuw bedrijfspand met magazijn en een Garden Experience Centre gebouwd.

Dennis Hulst: “Het komende jaar willen we de interne organisatie van het bedrijf verder professionaliseren om de groeiambities voor de komende jaren waar te kunnen maken. Het zijn uiteindelijke onze medewerkers die de sleutel zijn voor ons succes. En de kracht van succesvol ondernemerschap is vooral om de groei van het bedrijf voor te blijven en te werken aan ons bedrijf en aan onszelf als leidinggevenden. Evert Lassche ondersteunt ons daarbij met zijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven om het beste uit mensen en bedrijven te halen”.

Evert Lassche
OCW bestuurslid – eigenaar LMI Noord-Holland