REGIO – Deze week staat in het teken van het aanpakken van werkstress en het vergroten van werkplezier tijdens de Check Je Werkstress Week. Ruim één op de acht werknemers in Nederland heeft namelijk last van werkstress. Zo’n 1 miljoen mensen lopen jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziekten.

Stress op de werkvloer is heel normaal voor een miljoen werkende Nederlanders. Van de werknemers geeft 41 procent aan dat werkstress als vanzelfsprekend wordt gezien binnen het bedrijf waar ze werken. Uit een onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken blijkt dat ook 32 procent van de leidinggevenden het probleem ziet. Van de werknemers denkt 18 procent dat het geen zin heeft om werkstress aan te geven, omdat de problemen niet serieus worden genomen. Zo’n 25% durft niet over de stress te praten omdat zij bang zijn voor een lage beoordeling. De helft van de werknemers is dan ook bang dat als de stress bij een leidinggevende ter sprake komt, er wordt gedacht dat hij zijn werk niet aankan.

Activiteiten
Tijdens de week van de werkstress doen veel werkgevers en werknemers mee met verschillende activiteiten. Zo krijgen medewerkers van Incotec een lunchworkshop over werkstress. Maandag 3 november trapt minister Asscher de week af op een conferentie met werkgevers en HR professionals.

Toolkit
Voor de campagne Check je Werkstress Week is een speciale website ingericht. Op deze website vind je onder andere een test om je werkstress te controleren en een toolkit met handvatten om werkstress bespreekbaar te maken binnen de organisatie.