Vertrouwde kwaliteit in een vernieuwde moderne omgeving. Dat kenmerkt de excellente herenmodespeciaalzaak Bruggemann Mode, al 135 jaar gevestigd in het monumentale winkelpand aan de Nieuwsteeg 22 in Hoorn. Eigenaren Sjon Dekker (42) en Piet Delissen (61) heten u welkom voor een (hernieuwde) kennismaking met een heerlijk kopje koffie of thee. Met onze collectie zit u er goed gekleed bij met de feestdagen!

Sjon en Piet zijn samen goed voor dik een halve eeuw ervaring in de modebranche. Drie jaar geleden grepen ze de kans aan om de zaak over te nemen toen Carl Bruggeman ermee stopte. Piet: “Ik werk hier al jaren. Wat is er mooier dan zelf te gaan ondernemen als je die kans krijgt.”

Sjon vult aan: “Dat we door zouden gaan onder de vertrouwde naam van Bruggemann Mode was voor ons geen enkel punt van discussie. Wij staan voor service, betrouwbaarheid, vakmanschap, kwaliteit en het volledig gaan voor onze klanten. Daar besteden we alle tijd en aandacht aan.

Bruggemann Mode heeft klanten die al tientallen jaren komen. Piet: “Maar onze klantenkring is wel verbreed: professionals, vertegenwoordigers en mensen uit de zakenwereld – voor wie het belangrijk is om er eigentijds representatief uit te zien – weten ook de weg naar ons te vinden. Wij hebben ook last van internet, maar onze doelgroep is nog wel bereid om naar de winkel te komen. Mannen willen passen, voelen en zien of het staat. Er kan ook meer dan vroeger. Pakken zijn modieuzer en er zijn leukere combinaties mogelijk: bijvoorbeeld de coltrui onder een colbert en sneakers onder een pak zijn helemaal terug als mode-item.” Net zoals de vraag naar luxere en mooiere kwaliteiten daar is.

Piet en Sjon delen hun passie voor het vak. Ze laten zich continu bijscholen, reizen naar mode-beurzen om zo de klant ook echt wat te kunnen vertellen over wat ze aankopen. Denk aan: de stoffen, kwaliteit en eigenschappen. Dat geldt ook voor de vakbekwame medewerkers. Het is bij Bruggemann Mode geen komen en gaan van personeel, de meeste verkopers werken er al jaren. Piet: “Het allermooiste van dit vak is omgaan met klanten, mensen een goed gevoel geven. Wie hier komt weet dat het gezellig is, wij verstand van zaken hebben en eerlijk zijn.”

Sjon: “Zonder eerlijkheid houd je in het West-Friesland niet zo lang vol. Bruggemann blijft Bruggemann: een vertrouwd adres in een nieuwe jas.” Bruggemann Mode is in december ook alle zondagen geopend met een vernieuwde collectie. U bent altijd welkom vrijblijvend binnen te wandelen voor een kopje koffie. Team Bruggemann Mode neemt graag de tijd voor u. –