Hoewel het amper drie jaar is geleden dat Bij Meta Eten & Drinken haar deuren opende, is het knusse restaurant niet meer weg te denken. Dagelijks doet een gemêleerd publiek Kleine Noord 65 in Hoorn aan om te genieten van een verkwikkende lunch, een gezellige borrel of een met liefde bereid diner. Voor Meta en Mark Driesen – Plat en hun enthousiaste team is de nominatie voor de Van der Valk Publieksprijs dan ook een absolute kroon op hun werk!

Het is niet verwonderlijk dat Bij Meta in korte tijd is uitgegroeid tot een plek waar iedereen van jong tot oud, graag naartoe gaat om te genieten van lekkers in de breedste zin van het woord. Op de menukaart prijkt zo’n grote variatie van smakelijke gerechten, dat het moeilijk is om te kiezen. Maar het is niet alleen de goede keuken die Bij Meta prominent op de kaart heeft gezet. De eigenzinnige warme sfeer en totale beleving, dragen daar minstens zo veel aan bij. Dit begint al zodra je de deur binnengaat van het karakteristieke pandje waar het restaurant is gevestigd. Bij binnenkomst word je omarmd door het eigentijdse interieur dat met veel respect voor de authentieke elementen is gecreëerd. De half open keuken die is bekleed met groen geglazuurde tegeltjes vormt het kloppend hart van de zaak. Vanachter de stijlvolle bar compleet met decoratieve voorraadkasten, geven Meta Driesen – Plat en Mark Driesen ons een warm welkom.

Winning team

Meta is al vele jaren een bekend gezicht in de horecawereld en al lang kriebelden bij haar de plannen om een nieuwe zaak te openen. ‘Al jaren zijn Mark en ik privé een winning team. Hoewel hij voorheen werkte als verpleegkundige en dus een totaal andere achtergrond had, hebben we dan ook altijd voor ogen gehad om onze plannen samen ten uitvoer te brengen’, vertelt ze enthousiast. Toen Mark en Meta werden getipt dat er een leuk pand in de verkoop zou komen, kwam alles in een stroomversnelling. ‘We zijn eerst eens gaan kijken wat we met de locatie konden doen. De interieurbouwer die we hadden uitgenodigd zag net als wij volop mogelijkheden. Vervolgens hebben we de knoop doorgehakt en zijn we er gewoon voor gegaan. In eerste instantie werkten we met twee koks en samen bedienden Meta en ik de gasten. Maar sinds de opening stopte de telefoon geen moment met rinkelen en bleef er geen stoel leeg’, lacht Mark.

De Bij Meta touch

Inmiddels bestaat het enthousiaste team van Bij Meta uit ruim twintig medewerkers die de gasten met veel passie en plezier in de watten leggen. Ook de gevarieerde groep gasten die de fijne plek bezoekt, zorgt voor een gezellige dynamiek. ‘Waarin onze sleutel tot succes schuilt? We zijn gaan doen wat wij leuk vinden. Je kunt bij ons zowel van bitterballen als van kreeft genieten en van alles wat daar tussen zit. Ook hebben we tal van mooie klassieke wijnen op de kaart staan. We hebben onze droom in vervulling laten gaan door keuzes te maken die heel dicht bij onszelf liggen. Zo is de onvervalste Bij Meta touch ontstaan. Het is geweldig om te zien dat mensen daar iedere keer weer graag voor terugkomen.’

www.bijmeta.nl