DELTA Fiber Netwerk wil met lokale en landelijke ICT-partners glasvezel aanleggen op bedrijventerreinen in West-Friesland. “Wat ons betreft profiteren alle ondernemers en bewoners binnenkort van ons supersnelle en betaalbare glasvezelinternet”, aldus projectleider Sietse van Dijk.

Aanleg op het hele terrein

Half januari is er een campagne gestart om te inventariseren hoeveel interesse er is voor glasvezel op bedrijventerreinen in Andijk, Blokker, Grootebroek, Hoogwoud, Hoorn, Medemblik, Nibbixwoud, Opmeer, Wervershoof, Wognum, Zwaag en Zwaagdijk-Oost.

DELTA Fiber Netwerk legt na de inventarisatie het glasvezelinternet aan op het gehele gebied tot aan de meterkast.

Lokale betrokkenheid

Volgens Sietse is lokale betrokkenheid erg belangrijk. “Onze telecompartners staan dicht bij de ondernemer, zodat beter geadviseerd kan worden over de wensen en de behoeften van het bedrijf.”

Het netwerk voor nu en de toekomst

Een hoogwaardig glasvezelnetwerk levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling, de waarde en de duurzaamheid van de bedrijventerreinen. DELTA werkt met de nieuwste technologie (XGS-PON) en daarmee worden steeds hogere snelheden geleverd. 1 Gbps wordt de nieuwe standaard voor DELTA Fiber glasvezelklanten en het netwerk is voorbereid om straks aansluitingen van 8 Gbps aan te bieden.

Betaalbaar

Lage snelheden met hoge kosten zijn niet meer van deze tijd. Glasvezel hoeft niet duurder te zijn dan internet via de kabel of koperlijn. Op het DELTA Fiber netwerk worden snelheden aangeboden van 1000 Mbps up- én 1000 Mbps download tegen een zeer betaalbare prijs.

Kijk ook op www.gavoorglasvezel.nl/west-friesland