REGIO – 72 procent van de ondernemers in het MKB gebruikt moderne samenwerkingstools om samenwerking te vereenvoudigen. Dit blijkt uit onderzoek van Infopact.

Het meest populair zijn het delen van documenten en chatprogramma’s. Meer dan de helft van de bedrijven gebruikt deze tools. Een kwart van de bedrijven maakt gebruik van videoconferencing.  Samenwerkingstools worden het meest gebruikt in bedrijven waar 100 tot 200 medewerkers werken. De 28 procent die geen gebruik maakt van samenwerkingstools blijkt namelijk met name te bestaan uit bedrijven tot 50 medewerkers (94 procent).

Tijd besparen
Door samenwerkingstools in te zetten, kun je gemiddeld een half uur per dag besparen. Dit geeft de helft van de bedrijven aan. Een kwart geeft zelfs aan een uur per dag te besparen en acht procent bespaart zelfs meer dan een uur. Ook kleinere bedrijven kunnen profiteren van tijdswinst door de inzet van de tools.

‘De resultaten laten zien dat online communicatiemiddelen in populariteit toenemen bij bedrijven in het MKB. Al zijn er voor de kleinere bedrijven nog wel wat hordes te nemen. Zij denken soms onterecht dat geïntegreerde online samenwerkingstools voor hun niet realistisch zijn, vaak vanuit kostenoogpunt. En dat is jammer. Groei, het thema van de Week van de Ondernemer, is alleen te realiseren als je medewerkers effectief en onbezorgd kan laten samenwerken. De P van personeel is immers een belangrijke factor in de groei en het succes van een zakelijke dienstverlener, van welke grootte dan ook. Een samenwerkingstool kan hier zeker aan bijdragen,’ aldus Erik Eising, algemeen directeur Infopact.

 

Bron: Briskmagazine.nl