ZWAAG – Karsten Travelstore viert feest, de winkel bestaat maar liefst veertig jaar! In 1974 werd de winkel opgericht door Gerard Karsten. Nu, 40 jaar later, staat schoonzoon Maarten Takken samen met dochter Karsten aan het roer van het unieke familiebedrijf, wat uitgegroeid is tot grootste kampeer- en outdoorwinkel in de regio.

Het begon allemaal in 1974 op de plek aan de Dorpsstraat in Zwaag. Gerard Karsten richtte de dumpstore op met alle denkbare artikelen op het gebied van kampeersport en vrije tijd, van tenten tot legerschoenen. In de kas vond je de kampeerspullen, de tenten stonden in de tuin opgesteld. In 1981 vond schoonzoon Maarten Takken de bekende oppompbare Karten Tent uit, die nu nog steeds in het eigen atelier op ambachtelijke wijze gemaakt wordt. Vanuit de winkel kun je het atelier zo zien.

Flink gegroeid
De winkel is door de jaren heen flink gegroeid. In 2009 werd de winkel met komst van ‘de nieuwe generatie’ uitgebouwd tot een oppervlakte van maar liefst 10.000m2. Er werd toen een grote afdeling met kleding, wandelschoen en reisaccessoires gerealiseerd. Daarnaast kwam er een verdieping met professionele werktenten en occasions bij.

Europees verkoopnetwerk
Naast de kampeertenten ontwikkeld Karsten Tenten ook tenten voor de zakelijke markt onder de naam Tent World Unlimited. Vanuit deze tak maakt het bedrijf werktenten, calamiteitententen en promotie- en evenementententen. Het bedrijf beschikt over een Europees verkoopnetwerk en bekende namen als KLM en Dakar Rally behoren tot de klantenkring.

Ondernemersprijs Westfriesland Méér
Het succes van Karsten Travelstore bleef niet onopgemerkt. In 2012 won het bedrijf de prestigieuze Ondernemersprijs Westfriesland Méér. Voor de zaak een extra motivatie om de beste tenten te blijven maken en geen reden om achterover te gaan zitten. In 2013 bracht Karsten Travelstore dan ook een nieuw product op de markt, een kampeertent met stokken: de Karsten Tunneltent. De lancering hiervan verliep succesvol, in 2014 volgt zelfs een groter model.

DemoDagen
Karsten Travelstore begint het nieuwe seizoen dit jaar dus extra feestelijk. Vanwege het jubileum er een speciale oppompbare Karsten Tent type 300 verkrijgbaar in beperkte oplage. Daarnaast zijn er op 18, 19 en 21 april DemoDagen. Tijdens de DemoDagen passeren de belangrijkste thema’s van het kamperen de revue in de vorm van diverse demonstraties, tips en advies. Hoe zet je een tent op? Hoe pak je een rugtas in? Hoe zet je koffie op de camping? Welke slaapzak is het warmst? De winkel wordt omgetoverd tot camping zodat je alles écht kunt uitproberen.