REGIO – De Belastingdienst helpt ondernemers dit jaar met de belastingaangifte met behulp van instructiefilmpjes. Er worden in totaal acht filmpjes geplaatst om de ondernemers een helpende hand te bieden. Het eerste filmpje, over de ondernemersaftrek, is reeds geplaatst. Dit meldt NUzakelijk.nl

In een interview met de nieuwssite vertelt Bernard Devilee, beleidsmedewerker bij de Belastingdienst, dat het gaat om korte filmpjes van één à twee minuten over concrete onderwerpen. Er wordt bijvoorbeeld uitgelegd wanneer en voor welke aftrekposten de ondernemer in aanmerking komt. Andere filmpjes gaan bijvoorbeeld over bedrijfskosten, studiekosten, afschrijvingen, investeringsaftrek, kleineondernemingsregeling, zakelijke kosten met een privé auto en rittenregistratie privégebruik zakelijke auto bij minder dan 500 km per jaar.

Devilee meldt verder dat er geen grote wijzigingen zijn met betrekking tot de aangifte in vergelijking met de aangifte over 2012.

De filmpjes zijn binnenkort te vinden op het YouTube-kanaal van de Belastingdienst en op hun eigen website. Daarnaast heeft de Belastingdienst een apart twitteraccount (DBzakelijk), deze is speciaal voor ondernemers. Ondernemers kunnen ook via Twitter vragen stellen.

 

 

Bron: NUzakelijk