Het bedrijf Interpromo mag zich een jaar lang de meest duurzame ondernemer van de gemeente Medemblik noemen. Op vrijdag 15 november – de Dag van de Ondernemer – nam Hans Boukens de prestigieuze Award Duurzaam Ondernemen Medemblik in ontvangst die dit jaar voor de zevende keer werd uitgereikt. Een mooie erkenning voor de manier waarop Hans zich steeds inzet om niet alleen zijn eigen bedrijf maar ook gehele bedrijventerreinen te verduurzamen.

Interpromo is al twintig jaar actief op de markt van bedrijfskleding, promotiemateriaal, drukwerk en reclame. In 2012 maakte Hans Boukens de stap om verder te groeien en vestigde zich op bedrijventerrein Overspoor in Nibbixwoud. Daar kwam hij pas echt in aanraking met het onderwerp ‘duurzaam ondernemen’ en inmiddels heeft hij het in zijn hart gesloten. Hans vertelt: ‘Het begon met het aanbrengen van LED-lampen en ondertussen liggen er al 180 zonnepanelen op het dak. Ik vind het belangrijk om mee te gaan met de tijd en te kijken naar de mogelijkheden die er zijn om actief deel te nemen aan de energietransitie. Waarom zou je wachten? Het gevaar als je niet blijft investeren is dat een bedrijventerrein straks veroudert en dat komt het vestigingsklimaat niet ten goede. Daarom ben ik nu ook betrokken bij het project WBGroen van de WBG om andere ondernemers te helpen met verduurzamen en besparen. Ik treed graag op als ambassadeur voor het groen ondernemen-verhaal en blijf zoeken naar de verbinding met andere bedrijven. Door kennis te delen kunnen we samen met elkaar het verschil maken.’

Uitdaging

Wethouder van Medemblik Harry Nederpelt voegt toe: ‘Hans is daarbij ook een inspirerend voorbeeld van een ondernemer die steeds een stapje verder kijkt. Hij is niet alleen voorloper om zijn eigen bedrijfspand en het bedrijventerrein energieneutraal te maken, maar kijkt ook kritisch naar de milieuvriendelijkheid van zijn eigen producten. Dat valt hem alleen maar te prijzen en heeft ook zeker meegeteld in de beoordeling van de jury die dit jaar bestond uit Bashar Al Badri van de WBG, Nico Meester van Ontwikkelingsbedrijf NHN en de awardwinnaar van 2018 Caroline Beelen van Bamboobaby.’ Hans legt uit: ‘In de markt van (bedrijfs)kleding valt nog veel winst te behalen. Ik ben steeds op zoek naar alternatieven om kleding milieuvriendelijker te produceren en recyclen. Dit project zit echt nog in de beginfase en is voor mij een flinke uitdaging. Door op zoek te gaan naar samenwerkingen met andere bedrijven en organisaties hoop ik ook hier een essentieel verschil in te kunnen maken. Als onderdeel van de award kan ik hierbij gelukkig rekenen op de ondersteuning van de gemeente met een circulaire matchmaking.”

www.medemblik.nl/duurzaamheid
www.interpromo.nl