Een smartphone of tablet, een leven zonder deze nieuwe technische producten kunnen we ons bijna niet meer voorstellen. Ook de bijhorende apps zijn niet meer weg te denken. Zakelijke apps kunnen het leven van een ondernemer of ZZP’er een stuk makkelijker maken. De redactie van Westfriese Zaken selecteert elke week een interessante, leuke of handige zakelijke app. Deze week: Onze Taal.

Geef ik het boek aan hen of aan hun? Is jouw ontwerp mooier als die van mij of dan die van mij? De Nederlandse taal kan soms best lastig zijn, vooral om foutloos te schrijven. Toch wil je als je schriftelijk communiceert met klanten en relaties, zo weinig mogelijk fouten maken. Onze Taal heeft een speciale app ontwikkelt, waarmee je alle antwoorden op jouw taalvragen kunt vinden.

De experts van het Genootschap Onze Taal adviseren elke dag over correct taalgebruik en weten alles van spelling, grammatica, leestekens en goed formuleren. De (bijna 2000) taaladviezen van www.onzetaal.nl zijn nu ook te vinden in de gelijknamige app. De antwoorden op jouw taalvragen kun je met behulp van de app op allerlei manieren vinden. Je kunt op één of meer woorden zoeken of bijvoorbeeld de index gerangschikt op alfabet of onderwerp gebruiken. Heb je een regel al meerdere malen moeten opzoeken, maar vergeet je steeds hoe het zit? Je kunt de regels en adviezen toevoegen aan een lijst van jouw eigen favorieten.

Voor het gebruik van de app is een internetverbinding nodig. Op deze manier krijg je altijd de nieuwste adviezen te zien.

App: Onze Taal
Taal: Nederlands
Ontwikkelaar: Firm IT