De ALV die smaakt naar meer

Samen vergaderen, samen eten, samen netwerken én samen genieten van een inspirerende spreker. Dat was de kern van ALV 2.0 dat werd gehouden bij OSG Westfriesland. Een opzet die een groot succes bleek. Een goede manier om collega-ondernemers uit Westfriesland te ontmoeten en de vaak toch wat minder bezochte Algemene Ledenvergadering wat meer sjeu te geven.

Vanuit de verenigingen die aangesloten zijn bij de WBG kwamen geluiden of we de ALV niet eens samen als één groot evenement konden organiseren. Dat idee werd opgepakt en zo ontstond het plan voor ALV 2.0. Eén locatie, meerdere verenigingen, de ALV van de WBG én de verenigingen en samen afsluiten met een inspi rerende spreker. Die spreker werd gevonden in de persoon van voormalig advocaat Wim Anker van Anker & Anker. De Hoornse Ondernemers Compagnie, Medemblikker Bedrijvengroep en Ondernemers vereniging Wognum Nibbixwoud sloten aan en de rest is geschiedenis.

Ruimte voor reflectie

Voorzitter Hans-Peter Baars en verenigingsmanager Renate van der Laan konden tijdens de ALV van de WBG rekenen op een goed gevulde zaal. Ze loodsten de aanwezigen door het ‘vaste programma’. Na het officiële gedeelte volgde er een presentatie over waar de WBG mee bezig was, is en gaat. Voor velen een eye opener om te zien wat er allemaal speelt in en om ondernemend Westfriesland. Tijdens de Mentimeter enquête kregen de aanwezigen de kans om input te leveren over waar de WBG mee moet stoppen, waarmee we moeten doorgaan én waarmee we moeten starten. Na een buffet van soep en belegde broodjes waren de individuele ALV’s van de HOC, MBG en OVWN, allemaal in een eigen lokaal.

Principieel, maar sociaal

Na de ALV’s luisterden alle aanwezigen naar spreker Wim Anker. Hij vertelde meer over de 5 uitgangspunten die leidend zijn geweest in de 40 jaar dat hij samen met zijn broer hun bedrijf runde. Hij benoemde het zelf als een principiële organisatie met een sociaal hart. De zaal luisterde ademloos en gniffelde regelmatig om de droge humor van de geboren en getogen Fries. Wat een mooie carrière en wat een inspirerend mens. Genoeg input om nog even over na te praten tijdens de netwerkborrel. Velen vonden het erg waardevol om zo collega-ondernemers uit andere plaatsen te ontmoeten. Onderaan de streep was het een gezellige, inspirerende en waardevolle avond, die volgend jaar zéker wordt herhaald.

Verenigingen kunnen zich nu al aanmelden om aan te haken bij ALV 2.0 in april 2025!