Van 13 t/m 19 Mei vond de Week van de Stenen Winkel plaats. Tijdens dit landelijke initiatief zetten de ondernemers de klanten in het zonnetje en maken de klant bewust hoe goed en fijn het is om je aankopen te doen in een “stenen” winkel in plaats van online.

In de binnenstad van Hoorn was hier dit jaar voor het eerst een leuke actie aan gekoppeld. Klanten konden sparen voor allerlei leuke dingen terwijl de winkeliers een mooi moment bij de kassa hadden om de klant te bedanken en te benadrukken dat de binnenstad mooier blijft als je je aankopen in de stad doet. Want samen houden we een gezellig stadscentrum in stand!

Om de samenwerking met de ondernemers te stimuleren is er een spaarkaart bedacht. Wanneer klanten bij 3 verschillende deelnemende bedrijven iets kochten, was de kaart al vol! En deze kan nu tot eind juni nog ingeleverd worden bij één van de drie bedrijven op hun spaarkaart.

Het was aan de ondernemers zelf om een leuke attentie aan deze actie te hangen. Op de posters, geplakt op de winkel pui, stond waarvoor de volle kaart ingewisseld kon worden. Dit liep uiteen van vouchers, sokken, 20% korting op een artikel, tot een giftbox. Voor de klanten een leuke verrassing omdat je écht alleen in de winkel kon zien of horen wat de attentie was. “Het is als een soort puzzeltocht door de stad.”

Het was super leuk te zien hoe positief klanten hierop reageerden en ook voor de medewerkers was het een zeer geslaagde week. Een van de medewerkers: “Ik vond het een super actie, niet alleen het idee zelf maar ook de gesprekken die je erdoor kreeg.”

Dit jaar hebben er 49 ondernemers meegedaan aan de spaaractie tijdens de Week van de Stenen winkel! Een mooi streven als dat er volgend jaar nog meer zijn. Om zo klanten bewuster te maken van de fijne “stenen” winkel en een gezellig stadscentrum. 

Wie doet er volgend jaar (weer) mee?