Korte lijnen, kennis en kunde: dat zijn kortgezegd de kernwaarden van Accountantskantoor Hoff. Vorig jaar bestond het bedrijf – ooit opgezet door vader Cees – 25 jaar en dat is niet voor niets. In Hoorn, de regio, Noord-Holland én ver daarbuiten weet het midden- en kleinbedrijf het kantoor te vinden voor uiteenlopende diensten en advies.

“We zijn vooral een betrokken kantoor”, vertelt zoon Jan, “Wij kennen onze klanten en hun onderneming. Laatst nog. Toen belde een net gestarte ondernemer, voor wie we eerder de aangifte Inkomstenbelasting hadden verzorgd. Wij weten meteen met wie we spreken. Zo doen wij zaken.” Het accountantskantoor is niet specifiek gespecialiseerd in één branche: “Wij bedienen vele sectoren, zoals onder andere transport, zakelijke dienstverlening, detailhandel en de bouw. Waar we ons in onderscheiden is, dat we iedere klant in elke branche gericht adviseren. Echt maatwerk. En dat is elke keer anders, ook voor ons.”

Verwachtingen bespreken, prognoses doornemen

In de huidige tijd heeft Accountantskantoor Hoff veel te maken met bedrijfsopvolging. “We hebben de laatste tijd meerdere klanten, waarbij het bedrijf is overgedragen binnen de familie en soms ook daarbuiten. Als ondernemers op leeftijd raken, dan kunnen ze hun aandelen of een deel ervan overdragen aan een derde. Maar vaker nog komt het bedrijf in handen van een zoon of dochter.” Ook startende ondernemers kloppen graag bij Hoff aan: “Wij vertellen graag meer over de wet- en regelgeving, we bespreken verwachtingen en nemen de prognose door. Want dát is natuurlijk van belang: hoe kom je uit aan het einde van het jaar?” Cees en Jan zien ook veel innovatieve ondernemers: “Het begint met een idee, daarna volgt de productontwikkeling en uiteindelijk komt het op de markt. Het is heel bijzonder om dit vanaf de start mee te maken en het tot een succes te zien worden.”

Iedere ondernemer behoudt overzicht

Accountantskantoor Hoff heeft, naast Cees en Jan, nog vier bekwame medewerkers die meerdere keren per jaar contact hebben met de klanten. “Wij streven ernaar zo veel mogelijk digitaal te werken. Zowel het aanleveren van de gegevens als de verantwoording hiervan.” Maar klanten zijn natuurlijk van harte welkom aan de Oude Veiling 12 in Zwaag. “En is jouw bedrijf niet groot genoeg voor een eigen controller, dan komen we graag langs. Wij verzorgen dan de maandrapportages, lopen de cijfers na en bespreken de stand van zaken. Zo behoudt elke ondernemer het overzicht.” En de toekomst? Cees en Jan lachen: “Dan voltooien wij onze eigen bedrijfsopvolging.”