‘Ik draag mijn levenswerk met een gerust hart over aan mijn zoon’

Al 27 jaar helpt Accountantskantoor Hoff ondernemers in diverse sectoren op het gebied van accountancy, administratie, financiële en fiscale vraagstukken. De deskundige en ervaren accountants adviseren u graag over de kansen en mogelijkheden om het meeste uit uw onder neming te halen. Hierbij staan een persoonlijke benadering, betrouwbaarheid en kwaliteit centraal.

Accountantskantoor Hoff is in 1996 opgericht door Cees Hoff. In de afgelopen 27 jaar heeft hij samen met zijn gemotiveerde team een goede naam verworven. Door brede financiële ervaring te verbinden met specialistische branchekennis, optimaliseert het kantoor samen met ondernemers de resultaten van hun onderneming en wordt waarde voor de lange termijn gecreëerd. Sinds 2011 is Jan Hoff mede-eigenaar van het accountantskantoor. ‘In totaal werken we al meer dan twintig jaar samen. In al die tijd hebben we altijd op één lijn gezeten en hebben we heel plezierig samengewerkt. Dankzij deze solide samenwerking is ons bedrijf klaar voor de toekomst. Dit maakt dat ik mijn levenswerk met een gerust hart aan mijn zoon overdraag’, vertelt Cees Hoff.

Geleidelijk aan een stapje terug

Op 1 januari 2023 vond de officiële overdracht van het familiebedrijf plaats. ‘Op dat moment was ik nog niet zo ver om helemaal te stoppen. Door mijn werkzaamheden geleidelijk aan af te bouwen, kan ik rustig aan het idee wennen. Nu we bijna een jaar verder zijn, voelt het ook goed om het nieuws naar buiten te brengen. Hoe ik het ervaar om een stapje terug te doen? Het bevalt goed om mijn verantwoordelijkheden stapsgewijs uit handen te geven. De vrije tijd die hier voor in de plaats komt, weet ik prima in te vullen. Ik pas bijvoorbeeld een dag in de week op mijn kleinkinderen en ook ben ik regelmatig op de golfbaan te vinden. In de eerste maanden dat ik thuis was, voelde ik me een beetje schuldig en leek het of ik aan het spijbelen was, maar dat is nu wel over’, lacht Cees.

Alle ruimte en vertrouwen

Ook voor Jan is de bedrijfsopvolging een logische stap. ‘Het is bijzonder om een lange periode met je vader te kunnen samenwerken. We weten altijd precies wat we aan elkaar hebben. Ook nu ik het stokje officieel van hem heb overgenomen, geeft hij me alle ruimte en vertrouwen en dat draagt bij aan een succesvolle overdracht’, zegt Jan Hoff. Dit zijn ook precies de factoren die de adviseurs van Accountantskantoor Hoff onderstrepen wanneer zij cliënten met raad en daad bijstaan bij een bedrijfsoverdracht. ‘De overdracht van een onderneming is een complex en uitdagend proces waarbij ook veel emoties zijn betrokken. Het is immers niet eenvoudig om een bedrijf over te dragen waar veel tijd, passie en energie in zijn gestoken. Wij weten nu uit eigen ervaring dat zowel de overdragende als de overnemende partij met een goed gevoel de overdracht ingaat, als de emotionele kant niet wordt vergeten.’