REGIO – Tijdens de 9e editie van de Ondernemersverkiezing Noord-Holland is Abovo media uit Hoorn in de categorie MKB Groot als winnaar uit de bus gekomen. In de categorieën MKB Midden en MKB Klein zijn respectievelijk Texelse Bierbrouwerij en Dorst technical management de winnaars. De publieksprijs ging dit jaar naar Fort Resort Beemster uit Zuidoostbeemster.

In een bijzonder spannende finale op woensdagavond 20 mei, waarin presentator Rens de Jong de finalisten nog de nodige lastige vragen stelde, kwam de jury uiteindelijk tot haar eindoordeel. De jury had dit jaar een zware opgave, want de kwaliteit van de finalisten was erg groot en de verschillen telkens klein. Belangrijke onderscheidende criteria voor de jury waren onder meer personeelsbeleid, innovatie, creativiteit en financieel beleid. Volgens voorzitter OVNH en tevens jurylid, Jeroen Zwinkels, waren de jurybezoeken telkens zeer inspirerend. ‘Het is fantastisch om te zien dat Noord-Holland zo’n dynamisch bedrijfsleven kent en dat er steeds weer ondernemingen zijn die ons positief verrassen. Het niveau van alle finalistenen was erg hoog en dan vallen beslissingen op basis van details. Toch waren we unaniem in alle categorieën.’

Publieksprijs
Winnaar van de Publieksprijs, Fort Resort Beemster, vergaarde ruim 15% van de publieksstemmen. Op de dertig finalisten is een recordaantal van ruim 11.650 stemmen uitgebracht via het online stemformulier. Een verdubbeling van het aantal stemmen van vorig jaar. De titel ‘Beste Onderneming van Noord-Holland’ is dé erkenning voor ondernemerschap in de provincie en omvat tevens een prijzenpakket ter waarde van € 5.000. Een compilatie van beelden van de finale-avond is te vinden op: www.ovnh.nl.

West-Friese bedrijven
In totaal waren er maar liefst vijf West-Friese bedrijven genomineerd. Waaronder winnaar Abovo media als enige in de categorie MKB Groot. Rolan Robotics (Zwaag), Zon Energie (Spanbroek) en FishFlow Innovations (Medemblik) waren drie van de tien finalisten in de categorie MKB Midden. In de categorie MKB Klein maakte De Twee Heren (Grootebroek) kans op de prijs.